Maus (Innbundet)

Historia til ein overlevande

Forfatter:

Lars Amund Vaage (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 296
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
Originaltittel: Maus: A survivors's tale
Oversatt av: Vaage, Lars Amund
ISBN/EAN: 9788202306328
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Omtale Maus

MAUS er historia om Vladek Spiegelman – ei historie om ein jødisk overlevande frå Hitlers Europa, og sonen hans som freistar å forstå sin eigen far, farens grufulle historie og Historia sjølv. Gjennom det minimalistiske formspråket i teikneserien (tyskerane er kattar og jødane er mus) maktar Spiegelman å beskrive det ubeskrivelege – den ufattelege tragedien som ramma jødane under den andre verdskrigen.

Til toppen

Anmeldelser Maus

"Tonen er suggererende, humorfylt og historiemettet, og Spiegelmans sterke personlige grep om fortelling skaper så det som er tidenes suverent beste tegneserieroman."

Mode Steinkjer, Dagsavisen

"Ordet mesterverk er devaluert som så mye annet, men her er litteraturhistoriens første og eneste mausterverk, endelig komplett på norsk. Når nettene blir lange og kulda setter inn, tenner Art Spiegelmans Maus et lys i mørket."

Torgrim Eggen, Klassekampen

"Serien oppleves like sterk og nyskapende når den nå utgis i ny, samlet utgave på norsk. (...) Maus er tegneserienes gullstandard."

Morten Harper, Dagens Næringsliv

Lavmælt sprengstoff om mus og menn

"... det er slett ikke første gang historien om jødenes lidelseshistorie før, under og etter andre verdenskrig fortelles. Men sjelden er den fortalt så godt og nært som i Maus."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Til toppen