Mannen som gikk gjennom lydmuren (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202491529
Kategori: Romaner
Omtale Mannen som gikk gjennom lydmuren

Birger Brunkeberg har et fett liv. Han har nemlig en diger platesamling og en god kamerat i fengsel. Men en dag ringer det på døra og virkeligheten kommer inn i livet hans med en hard knyttneve.

Mannen som gikk gjennom lydmuren er historien om den lykkelige musikkelsker og livet han ikke visste at han savnet.

Feelgood rock’n’roll-roman!

Til toppen

Anmeldelser Mannen som gikk gjennom lydmuren

Velkomponert og humørfylt rock`n´roll-roman med herlig driv og rytme.

"[...] en roman som i både stil og tempo minner om en rockelåt, og som med bokens egen terminologi kunne ha vært skrevet av Dr. Feelgood."

 
Sigmund Jensen , Stavanger Aftenblad

"Arne Svingens seneste bok må kunne kalles en skikkelig feelgoodroman. Bland Nick Hornby og Fredrik Backmann, så vet du omtrent hvordan den låter."

Anders Holstad Lilleng , Demokraten

Rockens svar på Ambjørnsens Elling

«Det bobler godt når Arne Svingen leverer en ny bok, det være seg barne- og ungdomsbøker, eller som her en voksenroman. Her får han dessuten strø om seg med sin kunnskap om populærmusikk. (…) Svingen har gang på gang bevist at han er en kløktig historieforteller, og når han hiver inn en passe dose med feelgood-faktor som her, blir det ganske så underholdende»

Pål Andreassen, Moss avis

"Romanen gir altså assosiasjoner til Nick Hornby, ikke minst «High Fidelity» og «Gutter er gutter». Birger er en sjarmerende nerd"

ØRJAN GREIFF JOHNSEN, Adresseavisen

"Lesere av Arne Svingens barne- og ungdomsbøker vil nikke gjenkjennende til den språklige lekenheten og uslitelige galgenhumoren (…) Forfatteren tar denne sannsynligvis nokså utbredte personlighetstypen på kornet."

Pål Gerhard Olsen , Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Arne Svingen (f. 1967) har skrevet en rekke bøker for barn, ungdom og voksne. Han debuterte i 1999 med den kritikerroste romanen Handlingens mann og den første barneboka om Hubert, Flekken. Siden har det blitt en hel serie Hubert-bøker, som er oversatt til tysk, dansk, svensk og italiensk. Svingen er også forfatteren av Bendik og monsteret-serien, og ungdomsbøker som Frosten kom tidlig, den gjennomillustrerte romanen Dager jeg har glemt og Brageprisvinneren Svart elfenben. Sammen med Helene Uri har han skrevet Sommeren vi kledde oss nakne.

Som spenningsforfatter har han skrevet barneromanene Tause skrik, Gutten som gikk opp i røyk og Dødsmyra, og er en av forfatterne av grøsserserien Marg & bein. For voksne har han skrevet romanene Stereo, Pøbelkomiteen, en reiseskildring fra Iran, romanen King size (2008), og Mannen som gikk gjennom lydmuren (2015).

Arne Svingen reiser mye rundt på skoler og biblioteker med et mål om å få barn og unge til å lese mer skjønnlitteratur. Han har i tillegg skrevet flere hørespill for NRK og sangtekster for Jonas Fjeld.