Maleren (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202510428
Omtale Maleren
Forrige århundrets kanskje mest skandaløse kjærlighetspar!

Svarstad og Undset var et skandaleomsust par da de satte kursen for Roma og sin felles kunstnerdrøm: Male, skrive, elske. Maleren er historien om en kjærlighet som inspirerte dikteren av Kristin Lavransdatter, en av verdenslitteraturen store kjærlighetsskildringer. Det er også historien om hvordan en maler havner i kamp med seg selv og tiden.

«Sigrun Slapgards nye roman er et must for alle med interesse for Sigrid Undset og hennes mange år eldre ektemann Anders Castus Svarstad. Hun snarere blotter enn sminker og dekker til detaljene.»
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen

Til toppen

Andre utgaver

Maleren
Bokmål Innbundet 2015
Maleren
Bokmål Ebok 2015
Anmeldelser av Maleren
«Vakker og interessant roman med en solid historisk atmosfære.»Camilla Norli, VG
«Sigrun Slapgards nye roman er et must for alle med interesse for Sigrid Undset og hennes mange år eldre ektemann Anders Castus Svarstad. […] Hun snarere blotter enn sminker og dekker til detaljene. Spesielt interessant synes jeg dykkene ned i Svarstads lefling med Hitlerpolitikken og de nazistiske ideene er. Hun behandler livet hans uten å pakke noe inn. Likevel er det med respekt hun åpner døren inn til malerens person og livet han levde. Som lesere forstår vi mye mer etter å ha lest romanen.»Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen

Til toppen

Om forfatter
Sigrun Slapgard (f. 1953), har bakgrunn som mangeårig journalist i NRK og har skrevet flere bøker. Hun har tidligere utgitt Krigens penn: ein biografi om Lise Lindbæk. For denne fikk hun Melsom-prisen som skal gå til en bok som «efter sitt innhold kan egne sig til folkelæsning og masseutbredelse». Krigens penn ble også nominert til Brageprisen. I 2007 kom den kritikerroste Dikterdronningen om Sigrid Undset, og i 2013 romanen Englestien, som fikk Nynorsk litteraturpris samme år. Dikterdronningen fikk svært gode anmeldelser. «Sakte, men sikkert opparbeider Sigrun Slapgard den nødvendige autoriteten», skrev Ingunn Økland i Aftenposten. I 2015 ga Slapgard ut romanen Maleren. VG omtalte den som en «Vakker og interessant roman med en solid historisk atmosfære.»