Lyden av et liv (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202639501
Kategori: Romaner
Omtale Lyden av et liv
Johann W. Brummel kunne vært nevnt i samme åndedrag som Sigmund Freud. Brummel er opptatt av lyd: Musikken og hørselen er utgangspunkt for hans dypdykk i menneskets psyke. Det er forfatteren òg, og når episoder fra hans eget liv dukker opp i boka, klinger de to historiene sammen.

Thomas Lundbo har skrevet en morsom og tankevekkende roman om en av psykologiens mindre kjente pionerer fra Wien rundt 1900.

Til toppen

Andre utgaver

Lyden av et liv
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Thomas Lundbo:

Anmeldelser Lyden av et liv

Den døvhørte hørselseksperten 21.12.2019

«... fascinerende lesning er det, fra psykologiens heftige etableringsperiode som fag og vitenskap i Wien og Paris ved forrige århundreskifte fram til forfatterens og leserens egen opptatthet av eksistensielle spørsmål her og nå»

«Så, mens jeg-fortelleren formidler Johann Waldemar Brummels historie og blander den sammen med brokker av sin egen, blir Lundbo på forunderlig vis Brummels samtidige, og går til slutt i ett med ham. «Johann Waldemar Brummel fikk det kanskje ikke helt til. Men han prøvde», står her helt mot slutten. Han også. «Men det er like fullt et liv», som her også står et sted, i en roman å bli i lenge.»
 
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Skriket og skriften 07.12.2019

«Opp mot denne kultiverte wieneren setter altså Lundbo en demonstrativt triviell fortelling, med en helt annen fortellerstemme, om den såre alminnelige Vestfold-mannen Thomas Lundbo som ønsker å skape seg et navn som vokalist i et rockeband ...»Geir Pollen, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Thomas Lundbo (f. 1971) debuterte i 2006 med den kritikerroste kortprosasamlingen Det som blir igjen. For Karakterer, etter la Bruyère (2014) ble Lundbo nominert til Brageprisen. Han har òg virket som gjendikter og oversetter, i all hovedsak av nyere fransk litteratur, og ble i 2012 tildelt Bokklubbenes skjønnlitterære oversetterpris for sitt oversetterskap. Lyden av et liv er hans fjerde bok.