Lokkedue (Innbundet)

Forfatter:

Stian Omland (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Under the harrow
Oversatt av: Omland, Stian
ISBN/EAN: 9788202553289
Kategori: Krim
Omtale Lokkedue

Lokkedue er en mørk psykologisk thriller der det sterke båndet mellom to søstre er katalysatoren som lar smertefulle og mektige hendelser fra fortiden komme til overflaten.
Det er også er usedvanlig god debut.

Da Nora kommer med toget fra London for å besøke søsteren I en liten landsby nær Oxford venter hun å bli møtt på stasjonen. Men der er det ingen, og Nora rusler opp til søsterens hus og mens hun gleder seg til helgen. Men synet som møter henne der er grusomt. Søsterens hund er hengt i trappeløpet, og Rachel selv er blitt offer for et brutalt mord.

Sjokket og sorgen gjør det umulig for Nora å vende tilbake til et normalt liv. Hun har ingen tillit til politiet, etter å ha vært utsatt for et overfall uten å bli trodd, og bestemmer seg for selv å finne søsterens drapsmann. Hjemsøkt av mordet og hemmelighetskremmeriet rundt det, er hun både fortvilet og i fare. Og ettersom hun finner ut stadig mer om den søsteren hun trodde hun visste alt om settes hennes egen identitet i spill.

  • Vinner av Edgar Award for beste debut 2017
  • En av årets ‘ti beste krim og thrillere’ av Washington Post
  • En av årets beste bøker, på lista til The Atlantic

Til toppen

Vinner av Edgar Award for beste debut 2017

Andre utgaver

Lokkedue
Bokmål Ebok 2018
Lokkedue
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Lokkedue
Bokmål Heftet 2018
Anmeldelser Lokkedue

"Det er en fremragende psykologisk thriller som holder et stramt grep om sine lesere. Det er ikke bare en medrivende, nervepirrende psykologisk thriller, men også et eksempel på hvorledes besettende sorg, og frykten for tidligere invaderende krefter, kan påvirke et menneske, samt et sterk, intrikat bånd mellom to søstre."

Beate Ellingsen, Heartart blogg

Til toppen