Livsmestring og livsglede i barnehagen (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202586409
Kategori: Helse og psykisk helse , Barnehagelærerutdanning og Fagbøker
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Oppvekstfag
Nivå: Akademisk
Omtale Livsmestring og livsglede i barnehagen

Boka handler om livsmestring og livsglede, to begreper i ny rammeplan for barnehagen. Psykisk og fysisk helse, vennskap og felleskap samt sosial utjevning blir fremhevet. Forfatterne ønsker å legge til rette for alle typer mestring, fryd og begeistring i barnehagen.

Å kjenne seg selv og akseptere egne opplevelser og følelser er en viktig forutsetning for å være glad i seg selv og å kunne uttrykke egne behov. Det å kjenne seg selv og forstå andre er en viktig forutsetning for å leve godt sammen med andre i et fellesskap. Et godt utgangspunkt for dette er at barn er omgitt av dedikerte voksne. Her kan ansatte bidra med å sette ord på og dermed sortere og regulere barns følelsesmessige opplevelser.

Målgruppen er ansatte i barnehagen og studenter i barnehagelærerutdanningen både på bachelor og masternivå.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Om forfatter

Ingunn Størksen er utdannet psykolog og er professor i pedagogisk psykologi ved Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger. Hun har blant annet forsket på overgang mellom barnehage og skole, barns reaksjoner etter samlivsbrudd og barns trivsel, læring og utvikling i barnehagen. Størksen har publisert en rekke forskningsartikler, bøker og bokkapitler og er en aktiv formidler til praksisfeltet. Hun leder FILIORUM Senter for barnehageforskning ved UiS, som er initiert av Kunnskapsdepartementet og støttet av Norges forskningsråd.