Lille stjerne (Heftet)

Serie: Stjerne 

Forfatter:

Henning J. Gundersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 496
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lille stjärna
Oversatt av: Gundersen, Henning J.
Serie: Stjerne
ISBN/EAN: 9788202375850
Omtale Lille stjerne
Lille Stjerne er fortellingen om to jenter. Teres og Teresa. Det er en fortelling om svensktoppar, Idol og Allsång på Skansen. Men det er ikke de gode sidene dette handler om. Denne boken handler om ondskapen som skapes i og gjennom menneskeliv.

Under en sopptur finner den noe fallerte svensktoppartisten Lennart et spedbarn nedgravd i en plastpose. Han redder livet til jenta, og han blir helt stum da han hører hennes første skrik. Fra den lille kroppen kommer en serie med helt rene toner. Samtidig blir det født en annen jente i en mellomstor svensk by. Livet hennes består ikke av mange gleder.
Etter hvert krysser livene til de to jentene hverandre. Et brennende vennskap vokser frem, med ødeleggende konsekvenser for alle som kommer i nærheten.

Til toppen

Om forfatter
John Ajvide Lindqvist (f. 1968) debuterte i 2004 med den kritikerroste romanen La den rette komme inn, som har blitt filmatisert av Tomas Alfredson. Han har blitt kalt svensk skrekklitteraturs moderne mester. Han har også utgitt de kritikerroste romanene Håndtering av udøde, Menneskehavn og Lille stjerne.
Bøker i serien