Lik meg - første gang (Innbundet)

Forfatter:

Boken bak sesong 6 av den populære NRK TV-serien Lik Meg!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202756925
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 12 - 16
Omtale Lik meg - første gang

Boken bak sesong 6 av den populære NRK-serien Lik Meg!

Ungdommene fra serien blitt 16 år, og vi følger dem gjennom deres siste vår på ungdomsskolen. Sex er noe ungdommene later til å ha full kontroll på og stor interesse for, men hvordan blir opplevelsen når man skal prøve det ut i praksis med en jevnaldrende? Sårbarheten i å være ung og famlende i møte med seksualitet og forelskelse, er det gjennomgående temaet for karakterene i denne boken. Det handler om å gå i 10. klasse og være ulykkelig forelska, om å være naken og redd sammen med en annen, om å kaste seg inn i det skumle og ukjente. Og om å prøve å like seg selv når alle andre går motsatt vei.

Anne Wisløff har skrevet hele LikMeg -serien og har i sitt arbeid drevet mye research på målgruppa. Boken er sterk lesning for både ungdom og voksne, og som i serien ligger bokens styrke i autentisiteten. Garantert sug i magen.

Til toppen

Andre utgaver

Lik meg - første gang
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Anne Wisløff:

Anmeldelser Lik meg - første gang

Ingen fikser sex første gang 21.06.2022


"Anne Wisløffs nye ungdomsroman er en treffsikker fortelling om ungdomstidas konflikter, redsler, dilemmaer og forelskelser."

"Ungdomstida er blodig alvor for alle kjempende, og «Lik meg – første gang» er en treffsikker studie av både toppene og bunnene, av forelskelsene og nederlagene."
"Wisløff løfter fram viktige emner, og gir et skarpt bilde av hvor raskt ungdommene mister kontroll over egen historie, på grunn av sosiale medier."

"I denne boka er alt befriende oppdatert"

"Ungdomstidas temaer kommer på løpende bånd; sexpress, fyll, graviditet, angrepille, porno som læremester, konflikter med troende foreldre, russebuss-rulling, seksuell identitet"

 
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Anne Wisløff er regissør og manusforfatter i NRK. Hun har skrevet og regissert historier for og om barn siden 1997, og var med på å starte NRK supers første nettdramaserie, Sara, i 2008. Siden dette har hun vært sentral i utviklingen av nettdramaserier på NRK super, og i 2018 etablerte hun seg som serieskaper, på serien Lik<3Meg. Samme år var hun med på å vinne Emmy for Jenter sesong 8.