Levd liv (Heftet)

Portretter fra vår nære fortid

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202490683
Kategori: Historie
Omtale Levd liv
LEVD LIV er en overskuddsbok struttende av festelige "kanonportretter" og folkelivsbilder - fortalt med humor, poesi og inngrodd respekt for strenge skjebner og kår.

Med sine særdeles veldreide fortellinger har Pål Espolin Johnson tatt vare på en del av norsk og norsk-amerikansk hverdagshistorie som var i ferd med å gå tapt. LEVD LIV er en ny og lettere revidert utgave av Olsen og tolv til (2013). Forfatteren skilderer også sine venner med kamera.

«Pål Espolin Johnsons portrettkunst viser oss hvor uvanlig vanlige mennesker er.»
Inge Eidsvåg

Til toppen

Andre utgaver

Olsen og tolv til
Bokmål Innbundet 2013
Olsen og tolv til
Bokmål Ebok 2013
Anmeldelser av Levd liv
Varme, tankevekkende og rike portretter. [...] I sum er Olsen og tolv til blitt en svært lesverdig bok om individer vi faktisk føler at vi har blitt kjent med, samtidig som de blir representanter for et verdifundament som ikke lenger er synlig i Norge."
 
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad
"Varme fortellinger om levde liv og ekte mennesker. [...] Det udiskutabelt store i fortellingene er forfatterens tilstedeværelse, atmosfæren mellom forfatter og samtaleobjekt, der må ha vært tillit og nærhet i samtalene, en nærhet også vi lesere får del i, usentimentalt, men deltakende."
 
Harald Nilsen, Byavisa
Espolin Johnsons nyeste bok er deilig fri for kjendiser. På rundt 170 sider leverer han oss 13 komprimerte biografier – portretter av mennesker som har levd ærlige liv. [...] Espolin Johnson forteller tett, nært og respektfullt.
Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Til toppen

Om forfatter

Pål Espolin Johnson er født i 1940 i Oslo og vokste opp på Romerike og i Tønsberg. Han begynte som dekksgutt og var senere reiseleder på hurtigruteskipet ”Håkon Jarl”. Han har vært lensmannsbetjent i Vest-Finnmark og college-lærer i Midt-Vesten.

Johnson har flere bøker om Nord-Norge og hurtigruta på samvittigheten. Hans bok om hurtigruta er blitt en klassiker, og sammen med lysbildekåseriene har den gjort ham til en av hurtigrutas fremste ambassadører.