Leksjoner i god kjemi (Innbundet)

Forfatter:

Kurt Hanssen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lessons in Chemistry
Oversatt av: Hanssen, Kurt
ISBN/EAN: 9788202703257
Kategori: Romaner
Omtale Leksjoner i god kjemi

Elizabeth Zott er ingen gjennomsnittlig kvinne. Faktisk ville hun ha vært den første til å poengtere at det ikke finnes noe slikt som en gjennomsnittlig kvinne. Men dettte er 1960-tallet, og forskningsmiljøet rundt Elizabeth ligger ikke akkurat i front når det kommer til likestilling. Seksuell trakassering er regelen mer enn unntaket, og når Elizabeth forsvarer seg, får det store konsekvenser for karrieren hennes.

I stedet for å si opp jobben fordyper Elizabeth seg stadig mer i sitt forskningsprosjekt, og ignorerer kollegaene sine etter beste evne. Mye forandrer seg når hun treffer Calvin, som er en klassisk vitenskapsnerd: kunnskapsrik, klønete, snill og påståelig. Mellom Calvin og Elizabeth oppstår den type kjemi som gjør at alle andre blir småkvalme av misunnelse.

Men livet gjør sine krumspring, og tre år senere er Elizabeth ugift alenemor og – snodig nok – stjerne i et populært kokkeprogram på TV. Hennes unike tilnærming til matlaging («Ta en halvliter H2O og tilsett en klype natriumklorid») viser seg å bli revolusjonerende for kvinner over hele Amerika. For ikke bare lærer hun amerikanske kvinner å lage mat. Hun lærer dem også grunnleggende kjemi og hvordan de kan endre sine liv. Hun lærer dem at kvinnens rette plass ikke nødvendigvis er på kjøkkenet, men ute i verden.

Til toppen

Om forfatter

Bonnie Garmus arbeider som tekstforfatter og kreativ leder, og har jobbet for en lang rekke klienter i USA og utlandet, med størst fokus på teknologi, medisin og utdanning. Bonnie Garmus er også langdistansesvømmer, roer og mor til to døtre. Hun kommer fra Seattle, og bor nå i London sammen med sin ektemann og en hund ved navn 99.

Leksjoner i god kjemi er hennes debutroman.