Leas ansikt (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202561895
Kategori: Romaner
Omtale Leas ansikt
Oslos kunstnermiljø på 70-tallet. Sercks sekstende roman er en suggererende skildring av ung kjærlighet som støter an mot borgerlige konvensjoner og kunstlivets nådeløse betingelser. En ung forfatterspire forelsker seg i den noe eldre billedhoggeren Lea, vakker, sjarmerende, men også preget av alkoholisme og dødslengsel. Imens advarer hans far ham på det sterkeste mot å fortsette forholdet.

Til toppen

Om forfatter

Peter Serck er født i 1957 og bor i Oslo. Serck debuterte med romanen Leieboeren i 1982 og har siden debuten utgitt femten romaner, den siste er ANGSTEN (høst 2016). Forfatteren er en av de fremste videreførererne av den "klassiske", eksistensialistisk orienterte modernismetradisjonen.

Peter Serck utforsker ofte mennesker som er lenket fast til, eller har lenket seg fast til, en tilværelse de føler seg fremmede i.

Peter Sercks forfatterskap er preget av en vilje til å utforske de kompliserte og utfordrende sammenhengene (eller dissonansene) mellom den objektive virkeligheten, subjektet og språket vi bruker for å gripe vår egen eksistens. Hva skjer med oss når koblingene mellom det ytre og det indre forstyrres?