Langsom ild (Innbundet)

Forfatter:

Egil Halmøy (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A Slow Fire Burning
Oversatt av: Halmøy, Egil
ISBN/EAN: 9788202721565
Kategori: Krim
Omtale Langsom ild

Forfatteren av Piken på toget, Paula Hawkins, har skrevet en ny fandenivoldsk, gripende og djevelsk god historie om bedrag, tap og hevn. Langsom ild er en psykologisk thriller i en klasse for seg.

Da en ung mann blir funnet drept på en husbåt i London, utløser det en rekke spørsmål rundt tre kvinner. Laura er den ustabile unge jenta som har hatt et forhold til offeret, som sist ble sett vaklende ut fra husbåten. Carla, tanten til gutten, som har mistet et annet nært familiemedlem og sørger over den trøblete nevøen. Og den innesluttede Miriam, som bor i husbåten ved siden av.

Til toppen

Strålende tredje bok etter knallsuksessen Piken på toget.
Cathrine Krøger, Dagbladet

Andre utgaver

Langsom ild
Bokmål Ebok 2021
Langsom ild
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Langsom ild
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Paula Hawkins:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Langsom ild

Bedre enn "Piken på toget" 08.01.2022

«... vel så god som gjennombruddsboka.»

«Dette er en klassisk, men også dypt original psykologisk thriller...»

«En intrikat intrige brettes møysommelig ut, med overraskelser rundt hver sving.»

 
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

På hugget igjen 30.10.2021

«Med «Langsom ild» er Paula Hawkins tilbake på vinner-sporet igjen.»

«Paula Hawkins er på hugget igjen.»

 
Per Magne Midjo, Trønder-Avisa

Like god som brakdebuten 19.09.2021

«Paula Hawkins imponerer igjen.»

«... spennende og veldig godt komponert.»

«... Hawkins demonstrerer igjen at hun behersker krimfaget bedre enn de aller, aller fleste.»

«Hawkins er noe av det beste innen krimsjangeren akkurat nå.»

 
Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Ja! Endelig lykkes hun 31.08.2021

«Strålende tredje bok etter knallsuksessen Piken på toget

«Paula Hawkins traff blink med «Piken på toget». Nå treffer hun igjen.»

«Overraskende, stilig og original.»

«... det er en nytelse å lese virkelig velskrevet krim.»

«Også her bryter Hawkins med krimklisjéne, og allerede prologen er av det mest elegante jeg har lest.»

 
Cathrine Krøger, Dagbladet

Kjærlighetssorg er ingen enkelt sak 19.09.2021

«... kanskje det blir min favoritt blant utenlandske thrillere dette året»

«Jeg liker den originale handlingen ...»

«En mer unik og finurlig leseopplevelse skal en lete lenge etter...»

«... en nervepirrende historie full av uventede vendepunkter som gir deg frysninger langt nedover ryggen.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

Til toppen

Utdrag

Samme ettermiddag satt Miriam på akterdekket på båten sin i det bleke sollyset og nøt den uvanlig fredelige stillheten på den avsperrede kanalen. Med et pledd rundt skuldrene og en kopp te innen rekkevidde betraktet hun politimennene og åstedsgranskerne som vimset fram og tilbake, kom med hunder eller båter, finkjemmet gangveien og dens omgivelser, søkte i det mørke vannet.
Hun følte seg underlig fredfull med tanke på dagen hun hadde vært gjennom, optimistisk, nesten, ved tanken på de nye avenyene som åpnet seg foran henne. I lomma på strikkejakka fingret hun med den lille nøkkelen og nøkkelhanken, som fremdeles var klebrig av blod, den hun hadde plukket opp fra gulvet i båten, den hun hadde unnlatt å nevne for etterforskeren, uten egentlig å tenke over hvorfor.
Hun hadde sett den ligge der og glimte ved siden av den døde gutten – en nøkkel. Festet til en nøkkelhank med en liten trefigur, en fugl. Hun kjente den straks igjen, hun hadde sett den festet til jeansen til Laura fra vaskeriet. Gærne Laura kalte de henne. Miriam hadde alltid syntes hun var ganske hyggelig, og ikke gæren i det hele tatt. Laura, som Miriam hadde sett – i pussa tilstand, hadde hun en mistanke om – komme gående til den shabby båten arm i arm med den vakre gutten for to kvelder siden. Eller tre? Det sto nok i notatboka hennes – interessante folk som kom eller gikk, det var sånt som hun pleide å notere.
Miriam hadde sett dem bære ut liket i skumringen, opp trappa som førte opp til gata, der en ambulanse sto og ventet på å frakte ham vekk. Hun hadde reist seg idet de gikk forbi henne. I respekt hadde hun bøyd hodet og uttalt et stille og irreligiøst Gud være med deg.
Hun hadde hvisket takk også. For ved å ankre opp ved siden av båten hennes og deretter la seg myrde brutalt, hadde Daniel Sutherland gitt Miriam en mulighet hun ganske enkelt ikke kunne la gå fra seg, en mulighet til å hevne en urett som hadde blitt begått mot henne.
Nå var hun alene og måtte motvillig innrømme at hun var litt redd i mørket og den underlige stillheten. Hun gikk inn i båten sin, skjøv for slåen og låste døra med hengelås. Så tok hun Lauras nøkkel opp av lomma og la den i smykkeskrinet av tre som hun hadde stående øverst i bokhylla. Torsdag var klesvaskdagen. Da kunne hun kanskje gi den tilbake til Laura.
Eller kanskje ikke.
Det var jo aldri godt å vite hva som ville vise seg å komme til nytte?

Til toppen

Om forfatter

PAULA HAWKINS jobbet som journalist i femten år før hun ble heltidsforfatter. Paula er født og oppvokst i Zimbabwe, flyttet til London i 1989 og bor i dag både i London og Edinburgh. Piken på toget ble et internasjonalt fenomen og har solgt 23 millioner eksemplarer over hele verden. Den lå over 100 uker på New York Times bestselgerliste - hvorav 40 uker på førsteplass. Romanen er utgitt i over 50 land og oversatt til 46 språk. I Norge lå pocketutgaven på bestselgerlisten i ni måneder i strekk. Boken er filmatisert med Emily Blunt i hovedrollen. I 2017 kom andreboka Ut i vannet. Den lå 20 uker på Sunday Times bestselgerliste. Sommeren 2021 lanseres Langsom ild - en mørk og besettende historie om tap, bedrag og hevn. Kritikerne mener det er Paula Hawkins til nå sterkeste psykologiske thriller.