Langs det utslåtte håret (Innbundet)

Forfatter:

Dette er en ubehagelig historie om kjærlighet, sorg og overgrep: Brutal, poetisk og forstyrrende gjenkjennelig for alle som har stått midt i smerten en forelskelse kan føre med seg. 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 112
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202612672
Kategori: Romaner
Omtale Langs det utslåtte håret

I den stilsikre debutromanen Langs det utslåtte håret skildres forholdet mellom to unge mennesker i Oslo. Nora er offer for et både forelsket og grådig blikk. Romanen viser hvor skjør balansen mellom hengivelse og forakt, omsorg og vold, kan være.

Debutant Sofus Greni trekker leseren inn i en verden som er brutal, vakker og poetisk – men også forstyrrende gjenkjennelig for alle som har opplevd smerten forelskelsen kan føre med seg. Greni mestrer å kombinere et poetisk blikk med hverdagslige hendelser. Han skriver like overbevisende om det vakre som det heslige, og er ikke redd for å skildre de såre og vonde sidene ved å være menneske.

Til toppen

en av de spenstigste debutene anmelderen har lest på lenge.
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Andre utgaver

Langs det utslåtte håret
Bokmål Ebok 2019
Langs det utslåtte håret
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser av Langs det utslåtte håret
«Langs det utslåtte håret» er en av de spenstigste debutene anmelderen har lest på lenge.»
 
Maya Troberg Djuve, dagbladet.no

«Det som ved første øyekast framstår som en enkel kjærlighetshistorie, rommer en mørkere og mer alvorlig fortelling om overgrep, utroskap og sjalusi. [...] Stilsikker og fiks romandebut om kjærlighet, sjalusi og besettelse.»

Mari Reinholt Aas, Vårt Land
«Stilsikker debut om fortærende forelskelse.»Fartein Horgar, Adresseavisen

Til toppen

Om forfatter
Sofus Greni (f. 1994) er oppvokst i Moss. Han tar en mastergrad i allmenn litteraturvitenskap ved UiO. Har tidligere gått Forfatterstudiet i Bø, og studert kommunikasjon på BI. Han har tidligere vært litteraturredaktør i både Bøygen og Lasso. Greni jobber deltid i TV2 ved siden av studiene.