Kvinner & makt (Innbundet)

Et manifest

Forfatter:

Inger Sverreson Holmes (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Women & power
Oversatt av: Holmes, Inger Sverreson
ISBN/EAN: 9788202587307
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Kvinner & makt

«Du kan ikke uten videre finne plass til kvinner i en struktur som allerede er kodet som mannlig – du må endre hele strukturen.»


Kvinner og makt
er et kortfattet men slagkraftig feministisk manifest og et betimelig innlegg i dagens debatt om behandlingen av kvinner i offentligheten. Storbritannias mest kjente autoritet på klassisk litteratur viser med ironi og vidd hvordan menn historisk sett har behandlet mektige kvinner. Beard utforsker misogyniens underliggende kulturelle årsaker og viser, med eksempler fra Medusa og Athene til Theresa May og Elizabeth Warren, hvordan kvinner behandles, hvordan vi ser på kvinner med makt, og hvordan mektige kvinner nekter å la seg måle etter mannlige modeller og sjablonger.

Hun reflekterer også over egne opplevelser med kjønnsdiskriminering på nett og trakasseringen hun har måttet utstå som offentlig kvinne, og spør seg: Hvis kvinner ikke helt regnes som en del av maktens strukturer, må vi ikke da revurdere hva vi anser som makt?

Til toppen

Flere bøker av Mary Beard:

Anmeldelser av Kvinner & makt

«Den britiske stjerneakademikeren Mary Beard viser Vestens lange tradisjon i å ekskludere kvinner fra makt.

#Metoo-bevegelsen har vist hvor utbredt menns maktmisbruk faktisk er.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Kulturhistorien til uttrykket «hold kjeft, kjerring» 02.03.2018

«Mary Beards «Kvinner & makt» er en gjennomgang av kvinners historiske tilgang til maktposisjoner.
[...] «Kvinner og makt» er en gjennomgang av kvinners tilgang til maktposisjoner gjennom historien, fra Penelope i «Odysseen» og Klytaimestra frem til Angela Merkel og Hillary Clinton. Som de aller beste formidlere presterer Beard å verken undervurdere leseren eller være forutsigbar og nedlatende.

[...] Mary Beards lille bok er derfor ikke bare kulturhistorisk konfekt, men også en historisk bevisførsel av at å være kvinne i seg selv byr på egne utfordringer på vei mot makt.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens næringsliv

Til toppen