Kvinnen bak fredsprisen (Innbundet)

Historien om Bertha von Suttner og Alfred Nobel

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202287917
Kategori: Biografier
Omtale Kvinnen bak fredsprisen

Bertha von Suttner var en ledende skikkelse i fredsbevegelsen på 1800-tallet, mens Alfred Nobel tjente en formue på oppfinnelsen av dynamitt. Etter deres møter og gjennom deres vennskap, fører han Fredsprisen inn i sitt testamente. Anne Synnøve Simensen har skrevet en spennende, gripende og lærerik beretning, som kommer til å sette fredsprisen i et nytt lys -- hvor kvinnen bak prisen omsider får sin rettmessige plass.

Til toppen

Anmeldelser Kvinnen bak fredsprisen

Sprudlende fortalt av Simensen står kvinnen Bertha von Suttner og samtiden hennes klart for oss. Forholdet til Alfred Nobel er levende skildret og framkommer troverdig gjennom rikelige sitater fra deres tyve år lange brevveksling. Dette blir mennesker av kjøtt og blod. [...] Jeg kan på det aller sterkeste anbefale denne spennende boken.

Erle Skaar, Cogito 25

"Med innlevelse og grundighet skildres veien frem mot verdens viktigste fredspris - Alfred Nobel er mer neddempet enn kvinnen bak ideen. Men sammen var de - skal vi si - dynamitt!"

JOHAN O. JENSEN , Adresseavisen

Til toppen

Om forfatter
Anne Synnøve Simensen er cand.philol. fra NTNU i Trondheim og The University of Wisconsin, USA. Hun har arbeidet som skuespiller, frilansjournalist, og har særlig skrevet mye om kvinners situasjon i land som Zambia, Vietnam, USA og Kina.