"Kvinder med Begavelse for Lægevirksomhed" (Innbundet)

Norges første kvinnelige leger, og tiden de virket i

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202503291
Kategori: Historie og Samfunn og debatt
Omtale "Kvinder med Begavelse for Lægevirksomhed"
"Kvinder med Begavelse for Lægevirksomhed" er historien om de første kvinnelige legene i Norge og deres kamp for retten til å utdanne seg.

Seieren på legefeltet fikk store konsekvenser for likestillingen mellom kjønnene i det unge Norge. Ikke minst viser historien hvordan dette i neste omgang kom hele samfunnet til gode. Legetilbudet for, og forskningen rundt, kvinner og barn ble dramatisk forbedret med deres deltakelse. Sånn sett er dette ikke bare medisinhistorie, men en fortelling om da Norge ble en moderne nasjon.

Til toppen

Andre utgaver

Anmeldelser av "Kvinder med Begavelse for Lægevirksomhed"

Legens sige likestillingskamp

«Historien om Norges første kvinnelige leger er skrevet like presist og effektivt som de feministiske frontfigurene i sin tid selv argumenterte sin sak»Alf Kjetil Igland, Prosa 1/2019

Kvinnelig pionérarbeid 14.12.2018

« […] svært viktig for både likestilling og innovasjon i Norge. […] Denne boka er et bidrag i så måte for leger, og ikke bare de kvinnelige. Jeg vil si at boka bør være obligatorisk lesning for alle i helse-Norge. Det er så mye å være stolt av, ikke minst damene som boka handler om […]»Lederrådgiver Jan Wiese, Ukeavisen Ledelse

Til toppen

Om forfatter
Cecilie Arentz-Hansen (f. 1963) er lege. Tidligere var hun spesialist i allmennmedisin og arbeidet som fastlege, nå er hun spesialist i psykiatri og overlege ved Oslo universitetssykehus. Hun har gitt ut bøkene Legevakthåndboken (sammen med Kåre Moen), Lommelegen (sammen med Kåre Moen), Gjør noe, da! En førstehjelpsbok for ungdomsskolen (sammen med Mads Gilbert og Kåre Moen) og Kan røde hunder få ørebetennelse? En barnebok om sykdommer (sammen med Vigdis Hjorth). Sammen med flere grunnla hun helsenettstedet lommegen.no. «Kvinder med Begavelse for Lægevirksomhed» er den første boken hun har skrevet om et historisk tema.