Kvelningsminner (Heftet)

dikt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 120
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202504502
Kategori: Lyrikk
Omtale Kvelningsminner

I Kvelningsminner møter vi dem som må sende sine kjære vekk fra hjemmet, til institusjoner, og følger dem i letingen etter den verdigheten som er menneskelighetens kjerne. Fra de største spørsmålene om liv og død, scener fra alderdommen, til det å formidle et multihandikappet menneskes verd til sine besøkende slektninger: Ingen forfattere formidler den store, store fortellingen i det daglige strevet på samme måte som Eivind Hofstad Evjemo.

Til toppen

Anmeldelser Kvelningsminner

«Få skriver så følsomt om sorg og omsorg som Eivind Hofstad Evjemo. [...] Samlingen bindes [...] sammen av jeget, av utforskningen av språk — ikke bare institusjonsspråk, men andre maktspråk som politikerspråk — og av Evjemos sterke stemnings- og billedskapende evne.»

 
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Nytt formverk, samme empati

«Kvelningsminner blir bare bedre ved fornyete lesninger, med mange givende øvelser i innsikt og empati.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Avstanden i det nære

«Evjemo avsluttar så avklart vakkert at det søkk i lesaren […]»

Oddmund Hagen, Dag og tid

«En av Norges beste yngre forfattere skriver fremragende dikt om velferdsstatens smertepunkter. […] Boka gjør sterkt inntrykk, som øker for hver ny lesning.»

Tom Egil Hverven, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Eivind Hofstad Evjemo (1983) kommer fra Levanger, men bor i Oslo.

For debutromanen Vekk meg hvis jeg sovner (2009) mottok han Tarjei Vesaas' debutantpris. For sin andre roman Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet (2012) mottok han Ungdommens kritikerpris og UT-Awards for "Årets bok" og "Årets trønderske forfatter". I 2016 kom Evjemos første diktsamling, Kvelningsfornemmelser, som mottok svært gode kritikker. I 2022 kommer romanen Den nye årstiden.

Eivind Hofstad Evjemo ble også kåret til en av de ti beste norske forfattere under 35 år av avisen Morgenbladet i samarbeid med Norsk Litteraturfestival.