Kule kidz gråter ikke - filmutgave (Innbundet)

Forfatter:

Hedda Vormeland (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Achste-groepers huilen niet
Oversatt av: Vormeland, Hedda
ISBN/EAN: 9788202411718
Alder: 9 - 14
Omtale Kule kidz gråter ikke - filmutgave

Akkie går i åttende klasse og er en glad jente som tenker mest på fotball, venner og skole. Hun er kjent for å være en tøffing, og lar aldri en utfordring gå fra seg.
Den holdningen tar hun med seg da hun en dag får diagnosen leukemi. Klassen er i sjokk, men Akkie nekter å la seg knekke. Og hun nekter å la opplevelser gå fra seg. Hun vil være med på klassetur, hun vil være med når vennene legger planer for å finne ny mann til lærer Ina. Men kommer hun til å rekke å oppleve alt hun så gjerne vil være med på?

Kule kids gråter ikke har en alvorlig tematikk, men den beviser at en bok om det å være dødssyk ikke trenger å være trist og tung.

Boken er filmatisert og har premiere i januar 2014.

Til toppen

Andre utgaver

Anmeldelser av Kule kidz gråter ikke - filmutgave

Varm klassiker

"Det spesielle med «Kule kidz gråter ikke», er måten klassen engasjerer seg i sykdomsforløpet. Omtenksomheten er tydeligst i scenen der Akkie kommer hårløs og med lue til skolen og finner hele klassen kledd i rare hodeplagg. Slik skapes en varm blanding av tårer og latter."Guri Fjeldberg, Bergens Tidende

Syke barn er mer enn sin diagnose1282

"Boken tar opp mange av livets alvorlige spørsmål på en ærlig og aldersadekvat måte. [...] Boken fokuserer på det friske hos den kreftsyke. Betydningen av å ha et liv utenfor sykehuset samtidig med kreftbehandlingen. Den behandler også temaet barns død på en skånsom, medfølende og klok måte, som gir rom for ettertanke."Ellen Ruud (barneonkolog, Oslo universitetssykehus), Tidsskrift for den norske legeforening

Til toppen