Krittmannen (Innbundet)

Forfatter:

Guro Dimmen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Chalk Man
Oversatt av: Dimmen, Guro
ISBN/EAN: 9788202549220
Kategori: Krim
Omtale Krittmannen

12 år gamle Eddie og vennene bruker krittfigurer til å overlevere hemmelige beskjeder på. Og det er gøy til å begynne med, helt til figurene fører dem til liket av en ung jente ...

Det er tretti år siden nå, og Ed trodde at fortiden lå bak ham. Plutselig mottar han et brev som inneholder to ting: et stykke kritt og en tegning av en krittmann. Da historien begynner å gjenta seg, skjønner Ed at leken aldri var over …

«Jeg har ikke hatt en søvnløs natt på grunn av en bok på lang tid. Krittmannen forandret på det. Gratulerer, C.J. Tudor!»

Fiona Barton, forfatter av Enken.

Til toppen

Andre utgaver

Krittmannen
Bokmål Ebok 2018
Krittmannen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Krittmannen
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av C.J. Tudor:

Anmeldelser Krittmannen

Forfriskende original spenningsthriller.

"Det er en intrikat og godt fortalt historie C.J. Tudor formidler. Hun kombinerer en allmenngyldig fortelling om å være tenåring på 80­tallet og etablert voksen i våre dager, med lekne populærkulturelle referanser og et godt plott der brikkene faller på plass til slutt."

 
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Krittmannen - engelske C J Tudor sin glimrende debutroman

"Dette er en utrolig godt sammenflettet thriller, plottet er genialt og leseopplevelsen min var av det sitrende slaget (...) Godt språk og flotte mellommenneskelige skildringer er et pluss i denne type historie, så jeg flesker til med årets første 6`er på terningen!"

 
Tine Sundal, Tine sin blogg - litteratur, kultur og tur (blogg)

"Krittmannen er en nifs krimroman om jakten på en morder der mystiske krittfigurer både tåkelegger og peker på den skyldige.(...) Barndommen kan utvilsomt være idyllisk - men også fylt med frykt og uhygge. I Krittmannen får vi alt i rikt monn."

 
Tom Egeland, VG

"Romanen har som sagt godt driv, den er spennende og velformulert med mange overraskende vendinger. Den er også til tider nifs og spooky og jeg skjønner at noen assosierer denne med Stephen Kings tidlige bøker. Det er mye grusomt som skjer her, men humoren og snerten boka er skrevet med myker opp alt det fæle. Det gjør den til en total underholdende opplevelse, på tross det tyngende alvoret."

Anita Ness, Artemisias verden

"Hendelser for 30 år siden avdekkes når Krittmannen vender tilbake til en engelsk småby. Dette er en godt fortalt historie om mørke nabolagshemmeligheter."

Harald Birkevold, Stavanger Aftenblad

"Krittmannen er definitivt en anbefalelsesverdig roman. Gå for all del ikke glipp av denne boken!"

Beate Ellingsen, Heartart blogg

Klassisk nifst fra krim-debutant

"Tudors største styrke er den brutale vekslingen mellom den nærmest idylliske skildringen av landsbylivet og opplevelsen av det uhyggelige som venter i mørket. Penna flyter, personskildringene er troverdige og du får aldri lyst til å legge boka fra deg. Plottet er også bygget opp på intelligent vis. Nye ting og hendelse kommer jevnlig fram. Både fra fortid og i nåtid. Alt flettet sammen på en måte som bygger spenningen mer og mer opp mot forløsningen."

Trønder-Avisa, Per-Magne Midjo

Til toppen

Om forfatter

CJ Tudor er en britisk forfatter, bosatt i Nottingham sammen med sin partner og datter. Som sekstenåring sluttet hun på skolen og har hatt en rekke jobber opp gjennom årene, blant annet som butikkmedarbeider, tekstforfatter, radioreporter og hundelufter. Krittmannen (2018) var hennes første roman.

Krittmannen er inspirert av en boks med kritt datteren hennes fikk på sin 2-årsdag. En ettermiddag tegnet de krittmennesker i oppkjørselen. Senere den kvelden, da hun åpnet utgangsdøren, skvatt hun til da hun oppdaget de flate, hvite mennene på gata, som så riktig sinte ut. Og slik ble krittmannen til.

Gullungen (2019) handler om en lærer dom med en skjult agenda vender tilbake til sitt hjemsted for å bistå som sensor på en skole han selv gikk, bare for å avdekke en enda mørkere hemmelighet enn han noensinne kunne ha forestilt seg.