Kreativitet (Innbundet)

Hjernevitenskapen bak ideene og hvorfor dagdrømmerne skal redde verden

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202635510
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Kreativitet

En fortelling om kreativitetens historie og hvordan hjernene våre egentlig er skrudd sammen.

En høstdag i 2016 traff forfatter Hilde Østby bokstavelig talt veggen, og etter det spant livet og hjernen hennes ut av kontroll. Hvorfor fikk hun så mange tanker og innfall etter å ha slått hodet sitt? Hvor kommer egentlig ideer fra? Og hva stopper oss i å være kreative?

Rustet med barneboka Alice i eventyrland forfølger forfatteren mange hvite kaniner ned i mørke hull: Hun forsøker å overvinne sin indre kritiker, møter sin favorittleser, flyter naken i en tank, får strøm gjennom hjernen og prøver improteater. Musikere, komikere, filosofer, forfattere, kunstnere og forskere vil forklare deg betydningen av flyt og retning, prokrastinering og deadline, nysgjerrighetens natur og det kreative geni. Du vil dessuten bli innviet i kunsten å kjede deg, gå deg vill, dagdrømme og stå helt stille ved havet.

Dette er en bok om barns utemmede fantasi, om vennskap på tvers av tid og rom, om dødens meningsskapende potensial, og om hvordan kreativiteten gjemmer seg der du minst av alt venter å finne den. Til syvende og sist handler det om at vi må verne om vår mest menneskelige egenskap: Skal vi løse de utfordringene vi som art står foran, er vi nemlig avhengig av alle gode ideer vi kan få.

Til toppen

Andre utgaver

Kreativitet
Bokmål Ebok 2020
Kreativitet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Kreativitet
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Hilde Østby:

Anmeldelser Kreativitet

Ned i kaninhullet 19.06.2020

«Utgangspunktet for denne innholdsrike epistelen av en bok er forfatteren Hilde Østbys sykkelulykke oppe ved Akerselva et sted. Hun møtte bokstavelig talt veggen - eller lettere sagt brohodet - og måtte rekonstruere seg selv etter å ha blitt smadret. Det hele ender som et forsvar for det lekende menneske og dets arme hjerne.»

Trond Berg Eriksen, Morgenbladet

Personlig og skjerpet om kreativitet 29.06.2020

«Hilde Østby forener form og innhold på gripende og innsiktsfullt vis i sin undersøkelse av kreativitetens vesen.»

Kjetil Røed, Dagsavisen

Med utsikt fra Saturn 22.05.2020

«Kva har Woolf og Oskeladden med kvarandre å gjere? Hilde Østby gir meining til eit hav av nye koplingar i "Kreativitet", ved å trekke på hjernevitskap og kreative menneskes erfaringar.»

Ida Hove Solberg, BLA Bokvennen Litterær Avis

Sjarmprosa 09.05.2020

Hilde Østby har levert velkomponert og særs underhaldande populærvitskap.

Ei medviten utporsjonering av detaljane i den personlege historia og slagferdige replikkar levandegjer dei teoretiske innsiktene. Resultatet er både velkomponert og særs underhaldande!

Merete Røsvik, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Hilde Østby (f. 1975) er idéhistoriker, forfatter, journalist og tidligere forlagsredaktør. Hun debuterte i 2013 med den kritikerroste romanen Leksikon om lengsel.