Korellhuset (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1999
Antall sider: 252
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202184063
Omtale Korellhuset
Korellhuset er en original og avansert roman om en ung, navnløs kvinne som i hele oppveksten er sterkt preget av lengselen etter en så godt som fraværende mor. Ingeborg Arvola er 24 år og debutant med denne boken.Senere, mens jeg og Ämmi er alene i saunaen, dør hun fredelig. Jeg sitter uvitende og tisser i sluket på murgulvet; det siste bildet Ämmi får med seg fra dette livet. Først når riset faller ut av hånda og hun ikke tar imot, selv når jeg dytter det til henne, skjønner jeg at noe er galt. Tynn og hvit traver jeg over tunet og inn i huset. Min far venter og vet allerede. Jeg får på meg klærne og etter begravelsen flytter jeg til min fars hytte i Uopaja. Det virker så rett. Snart er det høst, og min fars ånder trekker et lettelsens sukk, flagrer ivrige i forveien. Jeg sitrende glad den dagen vi går gjennom skogen. Det er min far som smitter meg. Han folder seg ut ved siden av min. Når han nesten går i ett med trærne, ler jeg henrykt over kunststykket. Andre stemmer ler også. Jeg er ikke sikker på om det er trærne, men smiler til dem for sikkerhet skyld.

Til toppen

Flere bøker av Ingeborg Arvola:

Om forfatter

Ingeborg Arvola (f. 1974) er oppvokst i Tromsø, men bor nå i Oslo. Hun debuterte i 1999 med romanen Korellhuset og har siden skrevet en rekke bøker for både barn og voksne. Arvola er også dramatiker. I 2004 mottok hun Cappelenprisen, og i 2008 ble hun tildelt Havmannprisen for barneromanen Ingen dager uten regn.

Buffy By er talenfull (2019) ble tildelt Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur – Litteraturprisen og ble også nominert til Brageprisen.


Se oversikt over hesteserien Carla, min Carla her.

Se oversikt over Buffy By-serien her.