Kongstanken (Heftet)

Serie: Haakon & Maud 1

Forfatter:

Kongstanken er første bind i et verk der vår fremste biograf tar for seg to av de mest fantastiske livsskjebner vår historie har å by på.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 464
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Haakon & Maud
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202225278
Kategori: Biografier
Omtale Kongstanken

Kongstanken utgjør første selvstendige del av beretningen om kong Haakon og dronning Maud. Med utgangspunkt i et overveldende materiale tar Tor Bomann-Larsen leseren med bak slottsfasadene og presenterer historien fra helt nye og overraskende vinkler.

Boken føres frem til året 1896, sommeren da Fridtjof Nansen vendte hjem fra Polhavet i rollen som den oppstandne vikingkonge. Noen uker tidligere hadde prins Carl av Danmark giftet seg med prinsesse Maud av England.

Ingen kunne vite at Norge skulle bli deres skjebne.

Til toppen

Andre utgaver

Kongstanken
Bokmål Innbundet 2002
Kongstanken
Bokmål Ebok 2014
Kongstanken
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Tor Bomann-Larsen:

Om forfatter

Tor Bomann-Larsen (f. 1951) er en av Norges skarpeste og viktigste samtidsforfattere. Han har utgitt bildebøker, tegneserier, essays, politisk satire og en historisk roman.

Størst anerkjennelse har han høstet for sine biografier, ikke minst det monumentale verket om kong Haakon VII og hans tid. Åttende og siste bind av verket om Haakon & Maud og deres samtid, ble lansert høsten 2019 til strålende anmeldelser. Bomann-Larsen har mottatt Brageprisen og en rekke andre utmerkelser.

Bøker i serien