Kongen (Innbundet)

Haakon & Maud VIII

Serie: Haakon og Maud 8

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202555559
Kategori: Biografier
Omtale Kongen

Med dette bindet avslutter Tor Bomann Larsen sin monumentale biografi over kong Håkon den VII og hans tid, det største biografiske arbeid i norsk litteraturhistorie. Med utgangspunkt i et unikt og tidligere ukjent kildemateriale gir forfatteren inblikk i Kong Haakons liv og virke. Men det prisbelønnede verket er også en utfyllende gjennomgang av det forrige århundres norgeshistorie, sett fra en helt spesiell vinkel, og skrevet med en litterær og historisk fortellerkunst ingen kan gjøre Bomann-Larsen etter.

Bind VIII tar for seg tiden fra annen verdenskrigs slutt til kongens død i 1957. Arbeiderpartiets store epoke i norsk historie, med et kongelig overhode med overraskende stor forståelse for den sosialdemokratiske grunntanke, og et nært forhold til statsminister Einar Gerhardsen. Den dramatiske striden rundt norsk Natomedlemskap, norsk ledelse i FN, kronprinsesse Märthas død, atomstrid, Myklesak, og til slutt kongens sykeleie og død. Bindet inneholder også et tilbakeblikk på den største kongsgjerning i nyere norsk historie – et liv og et verk som formet vårt blikk på det moderne monarki.

Til toppen

Arrangementer

Flere bøker av Tor Bomann-Larsen:

Om forfatter

Tor Bomann-Larsen (f. 1951) er en av Norges skarpeste og viktigste samtidsforfattere. Han har utgitt bildebøker, tegneserier, essays, politisk satire og en historisk roman. Størst anerkjennelse har han høstet for sine biografier, ikke minst det monumentale verket om kong Haakon VII og hans tid. Syvende bind av verket om Haakon & Maud og deres samtid ble lansert høsten 2016 til strålende anmeldelser. Bomann-Larsen har mottatt Brageprisen og en rekke andre utmerkelser.

Bøker i serien