Kommunikasjon og ytringsfrihet i organisasjoner (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 360
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202482237
Kategori: Samfunnsvitenskap , Journalistikk og mediefag , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Fagbøker
Fag: Mediefag, Organisasjon og ledelse, Samfunnsfag
Nivå: Akademisk
Omtale Kommunikasjon og ytringsfrihet i organisasjoner

Hvordan forvalter vi ytringsfriheten? Dette spørsmålet har stått høyt på dagsordenen i det offentlige ordskiftet og i humanistisk og samfunnsvitenskapelig forskning de siste årene.

Boken retter søkelyset mot noen sentrale utfordringer innen dette feltet, og viser at ytringsfriheten i norsk arbeidsliv oppleves som mer begrenset enn hva lovverket sikrer oss, og at lojalitetskravene øker. Hvilke prosesser ligger bak en slik utvikling?

Mye tyder på at vi i langt større grad enn hva man skulle tro, sensurerer oss selv når vi ytrer oss offentlig. Hvordan kan vi forstå tendensen til selvsensur i ulike sammenhenger? I hvilken grad og på hvilke måter følger det et ansvar med ytringsfriheten? Hvilket individuelt ansvar har vi i våre roller som borgere og arbeidstakere, og hvilket kollektivt ansvar påhviler organisasjoner? I hvilken utstrekning bør ytringsfrihet balanseres mot et ytringsansvar for ikke unødig å krenke andre? Dette er problemstillinger boken belyser.

Kommunikasjon og ytringsfrihet i organisasjoner er en fagfellevurdert, vitenskapelig antologi. Den retter seg mot forskere og forelesere innen fagområdene kommunikasjon, politikk, etikk og organisasjonsfag, og vil også egne seg godt som pensum på en rekke studier som omfatter disse fagene.

Til toppen

Om forfatter

Kristian Alm er førsteamanuensis ved Institutt for kommunikasjon og kultur ved Handelshøyskolen BI.

Mark Brown er førsteamanuensis ved Institutt for kommunikasjon og kultur ved Handelshøyskolen BI.

Sigrid Røyseng er professor ved Institutt for kommunikasjon og kultur ved Handelshøyskolen BI.