Koblinger (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 80
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202420840
Kategori: Bildebøker og Tegneserier og grafiske romaner
Omtale Koblinger

I 2008 fikk Øyvind Torseter Bologna Ragazzi Award for Avstikkere. Koblinger er en slags slektning av den. Boken er delt opp i 13 bildesekvenser og er helt uten tekst. Rekkefølgen og oppbyggingen av sekvensene er bestemt ut fra flyt, farger og stemning like mye som ut fra en historie.
Vi kjenner igjen flere av figurene fra tidligere bøker av Torseter, f.eks elefantgutten, kattejenta og han som flyttet inn i leiligheten i Hullet. Her får leseren rik mulighet til å lage egne historier og å prøve å lese bilder uten tekst.
Bildene skal stilles ut i Tegnerforbundet 29 august, og boka lanseres i forbindelse med dette.

Til toppen

Flere bøker av Øyvind Torseter:

Anmeldelser Koblinger

Ordløs bok krever at du lager dine egne historier

"Det er lite tradisjonell historiefortelling i boken, men Torseter er flink til å beskrive stemninger og streken hans har en form for gjennomarbeidet slurvethet som er lett å la seg fascinere av."

 
Walter N. Wehus, Bergens Tidende

Nært og underfundig

"Bildebok i ordets mest absolutte forstand er Øyvind Torseters Koblinger. Rett nok heter det at ett bilde sier mer enn tusen ord, men kan man klare seg gjennom ei hel bok aldeles uten ord? Spørsmålet er retorisk, for svaret er naturligvis ja. Men det blir en leseropplevelse som er forskjellig fra det meste. Den stiller store krav til leseren, men åpner samtidig nye muligheter. [...] Den er ei bok for folk med nysgjerrighet og mot nok til å utsette seg for noe virkelig utforutsigbart, og se hvor man havner da."

Marianne Lystrup, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

Øyvind Torseter (f. 1972) har skrevet og illustrert bøkene Klikk (2004), For en neve havre (2005), Avstikkere (2007), Gravenstein (2009), Hullet (2012), Koblinger (2013) og Mulegutten (2015), og har vært medforfatter og illustratør for flere andre bøker. Han har vunnet en rekke priser, heriblant Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2014 (som illustratør av Brune, skrevet av Håkon Øvreås), Bokkunstprisen 2011, og den prestisjetunge Bologna Ragazzi Award i 2008 for Avstikkere.