Kjeden (Innbundet)

Forfatter:

Lars-Erik Sørbotten (Oversetter)

Hvor langt ville du gått for å redde barnet ditt? Reglene i Kjeden er enkle: skaff pengene, finn et offer og begå en forbrytelse. Kjeden er en utspekulert og nervepirrende pageturner.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Chain
Oversatt av: Sørbotten, Lars-Erik
ISBN/EAN: 9788202631581
Kategori: Krim
Omtale Kjeden

Denne morgenen begynner som vanlig. Rachel Klein slipper av datteren Kylie ved busstoppet. Kort tid etter kommer telefonen som forandrer alt. En kvinnestemme sier at Kylie er kidnappet, og den eneste muligheten Rachel har for å få se henne igjen, er mot å betale løsepenger – og at hun kidnapper et annet barn.

Kvinnen som ringer er selv mor, og hennes sønn har også blitt bortført. Hvis ikke Rachel gjør nøyaktig som hun sier, vil barna deres bli drept. Rachel er nå et ledd i Kjeden. Reglene er enkle: skaff pengene, finn et offer og begå en forbrytelse du ville anse som umulig for 24 timer siden. Rachel er en helt vanlig kvinne, men i løpet av de neste dagene vil hun gå over alle grenser for å redde datteren sin.

For hjernene bak Kjeden vet at foreldrene vil gjøre alt for barna sine. Men det de ikke vet, er at de nå kanskje har møtt sin likemann.

Kan Rachel være den som endelig klarer å bryte Kjeden?

Til toppen

Denne marerittaktige fortellingen har et vanvittig driv. Du vil ikke glemme den med det første.
Stephen King

Andre utgaver

Kjeden
Bokmål Ebok 2020
Kjeden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Kjeden
Bokmål Heftet 2020
Anmeldelser Kjeden

En genistrek og en altoppslukende leseopplevelse

«Noen bøker er helt uimotståelige, og irske Adrian McKintys “Kjeden” er en slik bok. Den måtte bare leses, og etter jeg hadde slukt boken, satt jeg igjen med et sjokk over hvor godt plottet faktisk var. Forfatteren er prisbelønnet, og serverer en medrivende historie fra første til siste setning. Kjeden er skrevet på en imponerende, fascinerende, fengslende og hårreisende måte.(...) en fryd å lese. Det er skrevet med en stor entusiasme av forfatteren at det rett og slett er lekkert å lese. Det er fiksjon, men realistisk til tider. Håper denne forfatteren kommer med en ny bok snart, for dette er noe han virkelig kan. Dette er et talent, som jeg er glad har nådd Norge.»

 
Simen Ingemundsen, Boktimmy.blogg.no

Nervepirrende thriller fra USA 02.04.2020

«(...) nervepirrende, unik og uforglemmelig.»

Anne Marie Morvik, Sydvesten

Til toppen

Om forfatter

Adrian McKinty er en irsk krimforfatter og kritiker som har vunnet Edgar-prisen, og som er i ferd med å etablere seg som en av de store forfatterne innenfor internasjonal krim. Han er blitt tildelt Ned Kelly-prisen to ganger, samt Barry-prisen, Audie-prisen og Anthony-prisen. Bøkene om Sean Duffy har blitt omtalt som årets beste krimromaner av aviser og magasiner over hele verden, blant annet av, Times of London, The American Library Association, Daily Mail, Boston Globe og Irish Times. Adrian er født og oppvokst i Belfast i Nord-Irland, han studerte filosofi ved Oxford-universitetet og flyttet til USA for å undervise i engelsk på high school. Han er for tiden bosatt i New York.