Kim Jong-un (Innbundet)

Et skyggeportrett av en diktator

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202586034
Kategori: Samfunn og debatt og Biografier
Omtale Kim Jong-un

Den 13. februar 2017 blir en mann drept for åpen scene på flyplassen i Kuala Lumpur. Da den avdøde viser seg å være Kim Jong-nam, rettes alles mistanke mot mannens halvbror, Nord-Koreas diktator Kim Jong-un. I boken følger Sun Heidi Sæbø sporene fra det spektakulære drapet, og ender opp med et portrett av en diktator med ryggen mot veggen og et land med lite igjen å tape.

Til toppen

Andre utgaver

Kim Jong-un
Bokmål Ebok 2018
Kim Jong-un - Et skyggeportrett av en diktator
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Sun Heidi Sæbø:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Kim Jong-un

Denne boken bør Donald Trump lese 18.03.2018

"Historien om Kim Jong-un er spennende nok i seg selv, særlig når den fortelles av en så god skribent. [...]

Et av problemene med Kim, er at han er en slik person de aller fleste av oss elsker å hate. Derfor er det fristende å tro absolutt alle de bisarre og brutale historiene som kommer ut av Nord-Korea. En av Sæbøs store fortjenester er at hun nyanserer dette bildet. Det gjør hun helt uten at det unnskylder ugjerningene som kan dokumenteres.

[...] Om det blir et toppmøte mellom Trump og Kim, er det å håpe at Trump har tålmodighet nok til en briefing på - i alle fall - samme nivå som denne boken.

[...] For å forstå det som skjer ut over våren, er det ikke dumt å ha lest denne boken."

Gunnar Kagge, Aftenposten

«Timingen for Sun Heidi Sæbøs bok om Kim Jong-un kunne knapt vært bedre. (...) Boken tegner et nyansert bilde av Kim, som ellers gjerne fremstilles som en gal og uforutsigbar mann med atomvåpen.»

Torgeir Holljen Thon, Fædrelandsvennen

Til toppen

Om forfatter

Sun Heidi Sæbø (f.1980) er mangeårig utenriksjournalist, reportasjeleder, utgavesjef og nyhetssjef i Dagbladet. Hun har tidligere rapportert for avisa fra Asia. I 2015 ga hun ut den kritikerroste boken Kims lek.