Kentuki (Innbundet)

Forfatter:

Signe Prøis (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kentukis
Oversatt av: Prøis, Signe
ISBN/EAN: 9788202619077
Kategori: Romaner
Omtale Kentuki

I Kentuki blir vi introdusert for datakjæledyrstypen kentuki. En kentuki er et digitalt kjæledyr som styres av en annen person et annet, ukjent sted i verden. Kentukien kan kommunisere fordi vedkommende «i den andre enden» kan se eierens verden på sin skjerm og styre den. Eksempler på kommunikasjon kan være f.eks. være å lage lyder, peke på ting, utføre kjærtegn eller tegn på motstand. Når man kjøper seg en kentuki, vet man altså ikke hvem som «er inni den», det er en del av poenget. Den som styrer kentukien vet heller ikke hvor i verden kentukien befinner seg, dette er kunnskap man får etterhvert som kentukien blir en del av sitt nye hjem.

Gjennom tilsynelatende harmløse og søte databamser gir kentukiene deg tilgang til andres private liv. Og via slike skamløse blikk oppdager vi at det å stole på fremmede kan føre til fantastiske eventyr, overraskende kjærlighet eller total skrekk.

Til toppen

Schweblin skaper...et svært godt driv.
Dagbladet

Andre utgaver

Kentuki
Bokmål Ebok 2020
Kentuki
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Kentuki
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Samanta Schweblin:

Anmeldelser Kentuki

«Etter endt lesning sitter jeg igjen med en tom og ekkel følelse…Schweblin skaper med uroen og det lekne og underlige premisset et svært godt driv. Det gjorde hun også med romanen Feberdrøm som kom på norsk i 2018, også denne stødig oversatt av Signe Prøis.»

 
Katrine Judit Urke, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Samanta Schweblin, født 1978 i Buenos Aires, er filmviter og debuterte som forfatter i 2002 med novellesamlingen El núcleo del disturbio. Hun er tildelt en rekke litterære priser for sine originale, urovekkende og ofte lett absurde noveller. Hun ble i 2010 utpekt som en av de beste unge spanskspråklige forfatteren av tidsskriftet Granta og kom i 2017 på Hay Festival's Bogotá39 liste over de beste latinamerkanske forfattere under 40. Feberdrøm er hennes først roman. Den er under utgivelse i mange land, fått strålende anmeldelser og er på den internasjonale Man Booker kortlisten i 2017.