KATTA I SEKKEN og andre uttrykk (Innbundet)

Bruk -- bakgrunn -- betydning

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202263829
Kategori: Kulturhistorie og Ordbøker
Omtale KATTA I SEKKEN og andre uttrykk

Som leder av fagnemnda i Norsk språkråd i perioden 2000–2004 fikk professor Kjell Ivar Vannebo ofte spørsmål om ords bruk og betydning. Uttrykket ”splitte mine bramseil” dannet opptakten til en årelang detektivjakt etter norske uttrykks opprinnelige opphav. Resultatet av samlerferden foreligger i denne boken.

For hvert uttrykk gis en definisjon, og vi får vite hva det tilsvarende uttrykket heter på svensk og dansk. Bruken av uttrykket blir vist gjennom to–tre sitater fra aviser, tidsskrift, nettsteder og blogger. Og sist, men ikke minst får vi forklart hvor uttrykket stammer fra og/eller teorier om hvordan det har oppstått.

Kjell Ivar Vannebo er professor ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier ved Universitetet i Oslo. Han har utgitt flere fagbøker og en rekke artikler innenfor sine spesialområder: grammatikk, skriveferdighet, språknormering og leksikografi.

Til toppen

Flere bøker av Kjell Ivar Vannebo:

Om forfatter
Kjell Ivar Vannebo er professor emeritus ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier ved Universitetet i Oslo. Han har utgitt flere fagbøker og en rekke artikler innenfor sine spesialområder: grammatikk, skriveferdighet, språknormering og leksikografi. Blant annet var han medforfatter av Norsk referansegrammatikk (1997).