Kart over kroppens makeløse landskap (Innbundet)

Forfatter:

Kirsti Vogt (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Maps of our spectacular bodies
Oversatt av: Vogt, Kirsti
ISBN/EAN: 9788202707033
Kategori: Romaner
Omtale Kart over kroppens makeløse landskap

Kart over kroppens makeløse landskap av den 26-årige debutanten Maddie Mortimer er en berørende, språklig original roman om en familie som må lære å forholde seg til det utenkelige.

Hovedpersonen Lia er en kvinne i 40-årene som er i ferd med å dø av kreft. Men det handler også om de som snart skal bli hennes etterlatte – tenåringsdattera Iris og ektemannen Harry. Harry har aldri helt greid å etablere et nært forhold til Iris, og han er vettskremt over tanken på at også hun vil forsvinne for ham når Lia dør. I tilbakeblikk skildres Lias oppvekst i en dypt religiøs familie og ungdomsforelskelsen Matthew. En annen sentral person er Lias mor, som i sin tid slo hånda av henne, men som nå angrer bittert og prøver å gjøre opp for tapt tid.

Når Lia finner ut at kreften er tilbake og at den ikke kan stoppes, prøver hun å holde fortiden, nåtiden og kroppen atskilt. Men menneskekroppen er porøs og ukontrollerbar, det samme er kreftsykdommen, som sprer seg. Etter hvert som Lia blir sykere, begynner grensene å løse seg opp. Da melder de store spørsmålene seg på – om hva det betyr å gi slipp, om tilgivelse, om det å dø i nåde.

Til toppen

Andre utgaver

Anmeldelser Kart over kroppens makeløse landskap

Denne helvetes kreften 21.05.2022

«Dødsens alvorlig, vill og kjærlig, hjerteskjærende og burlesk»

«Mortimer briljerer med ulike stemmer, tidsforskyvninger, ordleker, leksikalske ordforklaringer og tegninger.»

«... en av disse bøkene der du bare må stole på denne unge imponerende debutanten, og gi deg hen. Det er verdt jobben.»

 
Cathrine Krøger, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Maddie Mortimer er født i London i 1996, og utdannet innen engelsk litteratur ved Universitetet i Bristol. Hennes Kart over kroppens makeløse landskap er en av debutene det knyttes størst forventninger til i 2022. Oversettelsesrettigheter er solgt til ti land.