Kaptein på egen skute (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202655211
Kategori: Romaner
Omtale Kaptein på egen skute

Kaptein på egen skute er en underholdende og skarp roman om identitet og tilhørighet, om hva som påvirker livsvalgene vi gjør og om hvilke historier vi forteller om oss selv.

– For eksempel er jeg nøyaktig 179 cm, som er helt på snittet for menn i mitt årskull, sa Andor, og senere: – Favorittmaten min er faktisk det samme som det folk flest liker best: gulost på brødskiva og pizza til middag. Visste du at nordmenn i gjennomsnitt spiser 19 kilo ost i året?
I et overivrig øyeblikk sa Andor til og med at han digget å reise på ferie til Kanariøyene. Han befestet sin egen alminnelighet som et uomtvistelig objektivt og vitenskapelig dokumentert faktum.

Andor Leine jobber ni-til-fire og lever et skjermet A4-liv. Når et bilde av ham fra jobben dukker opp på en kjent moteblogg, og senere i en større VG-reportasje, blir han ufrivillig gjort til posterboy for den nye trenden normcore, «en mote for den som innser at hun eller han er én av sju milliarder».

Hvordan skal Andor forholde seg til at det unike ved ham er evnen til ikke å skille seg ut? Hva skal han gjøre når han plutselig er frarøvet sine individuelle særtrekk, i en riksdekkende avis attpåtil?

Til toppen

Andre utgaver

Kaptein på egen skute
Bokmål Ebok 2020
Kaptein på egen skute
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Anmeldelser Kaptein på egen skute

«Uvanlig godt om et vanlig menneske. Debutromanen til Kjetil Nordengen er den store norske normcore-romanen. Om du synes den trengtes eller ei, er irrelevant. Boka står nemlig på egne bein.»

«Persongalleriet er både fargerikt og gjenkjennelig, og de nøysomme observasjonene av fakter og språklige nyanser rubriserer dette galleriet for oss. I tillegg er språkføringen gjennomgående solid. Det finnes få prangende eller pretensiøse formuleringer, og dialoger så vel som skildringer utføres plettfritt.»

«Debuten lover spennende ting for Kjetil Nordengen, som har forfattet et stilsikkert og underholdende verk.»Brage Egil Herlofsen, Universitas
«Kjetil Nordengen har ei observant penn som kan vekke ekte følelser (…) Jeg håper virkelig at Nordengen har flere bøker i seg.»Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

Til toppen

Om forfatter
Kjetil Nordengen (f. 1981) er utdannet elektriker og sosiolog, har jobbet i forlag og spilt i rockeband. Han er oppvokst på Toten og er tidligere student ved Forfatterstudiet i Bø. Kaptein på egen skute er hans første bok.