Kampene (Heftet)

Et portrett av Kim Friele

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202564414
Kategori: Samfunn og debatt og Biografier
Omtale Kampene

Historien om Kim Frieles liv i homobevegelsen er også beretningen om tilblivelsen av et moderne Norge. Rettigheter kommer ikke av seg selv, våre sinn blir ikke mer åpne bare av at tiden går; endringene skjer når modige mennesker går foran og sier: ”Vi må gjøre dette på en annen måte.” Kim Friele er et slikt menneske. Med uredde protester, godt politisk håndverk, enorm virketrang og sta utholdenhet, har hun endret våre lover og hjerter. Denne boken forteller hvordan og hvorfor.

Til toppen

Andre utgaver

Kampene
Bokmål Innbundet 2015
Kampene
Bokmål Ebok 2015
Kampene - Et portrett av Kim Friele
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Anmeldelser Kampene

Hun forandret Norge

«Det er et flott og sterkt portrett som tegnes. [...] Kampene gir leseren et mangesidig bilde av Kim Friele. Den forteller om bakgrunn, morsomme episoder og triste episoder, bakvaskelse og protester, seire og nederlag. Og den forteller gripende om alderdommens strev og møye. Enhver homse og lesbe i Norge bør lese denne boka. En samlet legestand og psykologstand likeså, alle lærere og mennesker som i det hele tatt kaller seg humanister bør skaffe seg den. For ikke å snakke om prestene. Den forteller et stykke norgeshistorie som ikke er unikt, for kampene har foregått også i andre land med andre bannerførere. Men i Norge er det Kim Friele som har båret fanen.»

 
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

«God og viktig»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«Tankevekkende portrett»

Kaja Schjerven Mollerin, Klassekampen

«Vakkert, velskrevet og informativt om et liv i kamp. […] gripende og usentimental»

Jan-Erik Ebbestad Hansen, Aftenposten

Underhaldande portret

«[…] boka byd på svært viktig innsikt.I første rekkje gjeld dette Frieles liv som frontfiguren i homorørsla i fleire tiår. Men òg med tanke på notida er boka viktig. For som ho sjølv villesagt det, er det lett å ta sigrane for homofilt og lesbisk likeverd for gjevne. [...] I tillegg har boka både driv og nerve, noko som gjer henne til ei god leseoppleving.»

Eirinn Larsen, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter
Ola Henmo (f. 1965) er frilanser og har tidligere jobbet 15 år i Aftenposten. Han har tidligere utgitt Kreftforeningens 75-årsjubileumsbok Krefter (2013) og Kampene. Et portrett av Kim Friele (2015).