Jordmorboka (Innbundet)

Ansvar, funksjon og arbeidsområde

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 768
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202484316
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Omtale Jordmorboka
Jordmorboka

• med instruktive illustrasjoner
• med gratis digitalutgave på kjøpet

Boka er skrevet for jordmorstudenter. Den formidler bredden i jordmorfaget og -yrket i en norsk kontekst og beskriver kompleksitet og metoder på en måte som stimulerer til læring og refleksjon. Jordmors selvstendige funksjon i normale svangerskaps- og fødselsforløp, og jordmors bidrag i teamarbeidet ved avvik og komplikasjoner, blir grundig gjennomgått.

Denne andre reviderte utgaven er oppdatert i henhold til ny internasjonal forskning og fagutvikling. Utgangspunktet er samtidig norsk praksis, gjeldende norske lover og retningslinjer, norsk kultur og norske samfunnsforhold.

Boka består av 48 kapitler, tematisk fordelt på åtte hoveddeler:

Del 1: Rammer for jordmorvirksomheten
Del 2: Forskning
Del 3: Seksuell og reproduktiv helse
Del 4: Svangerskapet
Del 5: Fødselen
Del 6: Barseltiden og kvinnen
Del 7: Barseltiden og barnet
Del 8: Barseltiden og amming

Boka er nyttig også for jordmødre som ønsker å oppdatere seg, og for medisinerstudenter og andre relevante yrkesgrupper i helsetjenesten.

Til toppen

Anmeldelser av Jordmorboka

Anmeldelse av Jordmorboka 02.01.2018

«Denne boka er rett og slett en fantastisk «gave» til alle som er jordmorstudenter og alle vi andre som har vært i faget en stund. Boka formidler bredden i jordmorfaget tilpasset den norske hverdagen og på vårt eget morsmål. Boka er rikt illustrert med tegninger laget av medisinsk illustratør Kari C. Toverud og er veldig informative. De bidrar på sin måte til større forståelse for faget. Boka presenter jordmorfagets kompleksitet, samtidig som den beskriver jordmors selvstendige funksjon i normale svangerskap, fødsel og barseltid. Jordmors ansvar ved avvik og komplikasjoner kommer også tydelig frem. Så løp og kjøp alle som vil holde seg oppdatert på den siste kunnskap og forskning i jordmorfaget. Alle som ønsker å fordype seg i spesielle temaer eller rett og slett oppdatere jordmorkunnskapen vil ha stor nytte av boka.»Kirsten Jørgensen, Tidsskrift for Jordmødre nr 9- 2017

Til toppen

Om forfatter
Anne Brunstad, jordmor og cand.polit., er førstelektor ved Institutt for sykepleiefag, jordmorutdanningen, Høgskulen på Vestlandet.
Eva Tegnander, jordmor og dr.philos., er førsteamanuensis ved Institutt for klinisk og molekylær medisin ved NTNU i Trondheim, med ansvar for videreutdanning i ultralyddiagnostikk for jordmødre. Hun er i tillegg spesialjordmor ved Nasjonalt senter for fostermedisin, Kvinneklinikken, St. Olavs Hospital HF.