Jenny (Innbundet)

Forfatter:

Lene Ask (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 48
Illustratør: Ask, Lene
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202523916
Kategori: Bildebøker
Omtale Jenny

Jenny er en dødsgammel dame som bor i en blokk og ser ut som en rosin. Hun bor sammen med katten sin, Benny. De sitter og skuler på verden. På de glade ungene på som leker og ler. En dag får Jenny nok. En dag tar hun på seg cowboyhatt og armerer seg med blåserør og sier til Benny: «Kom, så tar vi dem».

Til toppen

Flere bøker av Tore Renberg:

Anmeldelser Jenny

"det prosjektetforfatter og illustratør har her, er årøske i våre fordommer om alder. Det er forfriskende. Vi sjokkeresfrydefullt når vi står sammen medJenny på verandaen hennes, derhun myser mot nok en kjedeligdag sammen med katten sin, ogvi ser hvordan hun provoseres avlykkelige barn som passerer påvei til skolen. [...] Han [Tore Renberg] trekker fram enkle,men viktige observasjoner for atvi skal bli kjent med Jenny. Flereav dem er treffende og nestenmalende. [...] Den korthogdeteksten gir god plass til LeneAsks illustrasjoner. [...] Det fineste medboka er måten den herjer med fordommenevåre på. Og den leknefortellingen, som ikke er realistisk,men som likevel – eller derfor– åpner øynene våre for viktigesider ved virkeligheten. Deter noe forsonlig over fortellingen.Noe med at det som er rart, kanvære verdt å undersøke, for kanskjefinnes det en forklaring somkan gjøre livet rikere."

Marianne Lystrup, Vårt Land

"det prosjektetforfatter og illustratør har her, er årøske i våre fordommer om alder. Det er forfriskende. Vi sjokkeresfrydefullt når vi står sammen medJenny på verandaen hennes, derhun myser mot nok en kjedeligdag sammen med katten sin, ogvi ser hvordan hun provoseres avlykkelige barn som passerer påvei til skolen. [...]Han [Tore Renberg] trekker fram enkle,men viktige observasjoner for atvi skal bli kjent med Jenny. Flereav dem er treffende og nestenmalende. [...] Den korthogdeteksten gir god plass til LeneAsks illustrasjoner. [...] Det fineste medboka er måten den herjer med fordommenevåre på. Og den leknefortellingen, som ikke er realistisk,men som likevel – eller derfor– åpner øynene våre for viktigesider ved virkeligheten. Deter noe forsonlig over fortellingen.Noe med at det som er rart, kanvære verdt å undersøke, for kanskjefinnes det en forklaring somkan gjøre livet rikere."

Marianne Lystrup, Vårt Land

"Bildebokfor alle, om å være ensom oggammel, men fortsatt leken oglevende."

Bibliotekets Susanne Bolstad anbefaler, Østlands-Posten

Til toppen

Om forfatter

Tore Renberg (f. 1972, Stavanger) debuterte i 1995 med Sovende floke, som han mottok Tarjei Vesaas' debutantpris for. Han har siden skrevet en rekke bøker for voksne og barn som blir lest av et stort publikum både i Norge og utlandet, særlig Teksas-serien og romanene om Jarle Klepp.

Renberg har blant annet mottatt Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris. Han har også utmerket seg innen film, teater og musikk, og i 2017 utga han fjerde bind i Teksas-serien, Skada gods, skuespillet Indianeren og soloalbumet Ein dag te, i 2019 romanen Ingen tid å miste. Renbergs siste roman er Tollak til Ingeborg.