Jeg tror du hadde likt Ulrik (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202710491
Omtale Jeg tror du hadde likt Ulrik

Jeg tror du hadde likt Ulrik er en original, underholdende og gripende fortelling om fest, destruksjon, sex, svik, ensomhet og vennskap.

Den unge studenten Theodor vaker fra kollokvie til fest, lærer seg å drikke IPA og whisky, og bor i en mørk og overpriset hybel. Det er 2010-tallet i Oslo, mikrobryggerier vokser frem, indiemusikk briljerer. Ingen vet at Theodor er homofil, og han vil selv ikke vite av det. Men da han treffer Ulrik, tør han ting han før har skjøvet vekk. Det blir starten på et dobbeltliv. I kretsen rundt Theodor fins også Victoria, Daniel, Kaia, Even, Adrian og de andre han møter over en øl. Alle er i begynnelsen av tjueårene, og alle har hemmeligheter og lengsler og et sterkt ønske om å høre til.

Debutant Jonas Sundquist skriver levende og gripende om å være ung, forelsket, ekstatisk, fortvilt.

Til toppen

Andre utgaver

Jeg tror du hadde likt Ulrik
Bokmål Ebok 2021
Jeg tror du hadde likt Ulrik
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Anmeldelser Jeg tror du hadde likt Ulrik

Er du lei av påskekrimmen? 10.04.2022

«Dette er ein nydeleg roman som vil tvinge deg til å halde pusten, grine og le høgt. Garantert.»

Amalie Røstbø, Studvest

Intense skildringar av skam og kjærleik 16.12.2021

«... ein lovande debut om den lange vegen ut av skåpet.»

Marta Norheim, NRK.no

Tilslørte bygutter 25.09.2021

«... et fint språklig driv, og treffende bilder...»

«Det er også budskapet i denne romanen. Vis sårbarhet, uansett legning. Der treffer den nok klokkerent hos de yngre leserne i generasjon Flink.»

Mari Grydeland, Aftenposten

«[...] en roman om å høre til, først og fremst i sin egen kropp, sine egne følelser, sin familie og venner, sine omgivelser og sitt liv. Jonas Sundquist skriver godt og sårt om sorg og savn etter første kjærlighet, selvhat og homofobi og om hvordan vi dypest sett er ensomme i vår lidelse [...]»

«Dette er så velgjort, for det er hemmeligheten, skammen og selvforakten som fulgte med den, som gjorde Theodor til et skall. Da jeg innså dette, kjente jeg på en berusende varme for Theodor, og en fascinasjon for Jonas Sundquist, som med denne gode debuten lekent har skrevet seg inn i norsk litteratur.»

Sumaya Jirde Ali, Vinduet

Til toppen

Om forfatter

Jonas Sundquist er født i 1992, bor i Oslo og arbeider som redaksjonssjef i Psykologisk.no. Jeg tror du hadde likt Ulrik (2021) er hans første roman.