Jeg nekter å tenke (Heftet)

Serie:  346

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 240
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 346
ISBN/EAN: 9788282882668
Omtale Jeg nekter å tenke

Lotta Elstads nye roman rommer den samme skarpe og smarte humoren som hennes tidligere bøker. Vi møter Hedda Møller etter en traumatisk flytur og en strabasiøs ferd tilbake til Oslo, gjennom et kriserammet Europa med tog og buss, skitne rom på vandrerhjem og en one-night-stand i Berlin som aldri slutter å sende meldinger i CAPS LOCK. Hjemme igjen oppdager hun en uønsket graviditet. Det burde være lett å gjøre noe med.

Det er det ikke.

Jeg nekter å tenke er en sort, feministisk samtidskomedie om politikk, kjærlighet – og en avgrunn som er farlig nær.

Til toppen

Andre utgaver

Jeg nekter å tenke
Bokmål Innbundet 2017
Jeg nekter å tenke
Bokmål Ebok 2017

Flere bøker av Lotta Elstad:

Anmeldelser Jeg nekter å tenke

"Lotta Elstads energi, vittighet og presisjon gjør Jeg nekter å tenke til en av årets mest fornøyelige leseropplevelser. (...) innenfor sin komiske sjanger er den rett og slett perfekt: stimulerende, spennende, morsom, skarp – og litt mørk."

 
Vilde Imeland, Fædrelandsvennen

"Feministisk innertier (...) Engasjerende, morsom roman om en kvinne som ikke lar seg bli for sårbar."

 
Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad

"en desperat og mørk komedie om et ungt norsk hunkjønn som verken tematiserer dårlig selvfølelse eller kroppspress fra internett. (...) Det gnistrer, ja det spraker av Elstads prosa."

Maria Årolilja Rø, Adresseavisa
"Hvis du bare skal lese én roman som i lett satirisk stil tar opp dypere spørsmål knyttet til retten å bestemme over din egen kropp, la det bli Lotta Elstad (...) en vittig, engasjert og intellektuell forfatter."

Silje Stavrum Norevik, BLA
"Man skulle ikke tro det var mulig å skrive en morsom roman om reservasjonsretten og abortnemnda, men Lotta Elstad klarer det. (...) Elstad har også en feministisk agenda. Men i stedet for å gjøre kvinnen til den svake part, gjør hun henne til en egenrådig, frekk og herlig type. (...) Det er forfatterens muntlige og munnrappe stil som gjør dette til god underholdning."

Ingunn Økland, Aftenposten
"Elstad har ein stil som nærmar seg det slagferdige essayet like mykje som den gode forteljinga. (...) Elstad kan nok provosere, men ho peikar også på konsekvensane av ei samfunnsutvikling vi ikkje kan nekte å tenkje på. Og det hjelper å le."

Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid
"Jeg nekter å tenke er en Sareptas krukke av en bok, energisk, frekk og fandenivoldsk. Men under frekkheten finnes det tanker om arbeidsliv, boligliv og helsevesen, og om ulikheter mellom Norge og resten av Europa."Janneken Øverland, Klassekampen
"Lotta Elstad skaper observant og frisk komedie av en frilansers uønskede svangerskap. (...) Det har ikke vært allverdens plass til det uhøytidelige i norsk samtidslitteratur. Lotta Elstad rydder seg den plassen. Derfor er det så lett å la seg begeistre over romanene hennes."

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet
"Lotta Elstad har skrevet en roman som er morsom, selv om den er politisk. (...) Elstad skriver med energi, og har god timing. Her varer spenningen til siste kapittel."

Gerd Elin Sandve, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter
Lotta Elstad (f. 1982) har tidligere utgitt sakprosabøkene En såkalt drittjobb (2008) og Den spanske sensasjonen Podemos (2015). Jeg nekter å tenke er hennes tredje roman, som følger de kritikerroste Ettromsleiligheten (2012) og Et eget rom (2014).
Bøker i serien