Jeg er, jeg er, jeg er (Innbundet)

Ett hjerteslag fra døden

Forfatter:

Bente Klinge (Oversetter)

Gjennom 17 intense, følelsesladde snapshots viser O'Farrell hvor skjørt, men også hvor mysteriøst og vakkert menneskelivet er.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: I am, I am, I am
Oversatt av: Klinge, Bente
ISBN/EAN: 9788202585358
Kategori: Noveller
Omtale Jeg er, jeg er, jeg er

I Jeg er, jeg er, jeg er. Ett hjerteslag fra døden skriver Maggie O’Farrell om nær-døden-opplevelsene som langt på vei har bestemt retningen på livet hennes: Sykdommen som bandt henne til sengen da hun var barn. Flukt- og opprørstrangen som nesten tok livet av henne da hun var tenåring. Et møte med en forstyrret mann på en øde sti. Og den kanskje aller mest skremmende historien, den om forfatterens daglige kamp for å beskytte sin kronisk syke og ytterst sårbare datter.

Gjennom 17 intense og følelsesladde snapshots fra eget liv – øyeblikkene der avstanden til døden har vært kortest – får O’Farrell vist frem hvor skjørt, men også hvor mysteriøst og vakkert menneskelivet er. Beretningen tar utgangspunkt i det personlige, men resultatet er universelt.

I en stram prosa som dirrer av tilbakeholdte følelser fanger O’Farrell farene som løper under overflaten – og kaster samtidig lys over tilværelsens skjønnhet.

Nordirske Maggie O’Farrell (f. 1972) er blant de mest leste og mest kritikerhyllede forfatterne på de britiske øyer. Jeg er, jeg er, jeg er gikk rett inn på førsteplass på Sunday Times-bestselgerlisten. Den har fått en panegyrisk mottakelse fra anmeldere både i Storbritannia, USA og nå nylig i Sverige.

Til toppen

– en vakker og klok bok.
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Andre utgaver

Jeg er, jeg er, jeg er
Bokmål Ebok 2019
Jeg er, jeg er, jeg er. Ett hjerteslag fra døden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Om forfatter

Maggie O’Farrell ble født i Nord-Irland i 1972. Hun vokste opp i Wales og Skottland, og bor i dag i London. Hun har skrevet sju romaner, hvorav to er oversatt til norsk.