Israel (Innbundet)

Historie, politikk og samfunn

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 264
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202515775
Kategori: Samfunnsvitenskap , Historie , Samfunn og debatt , Historie, religion og filosofi og Fagbøker
Fag: Historie, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Israel

«Israel er et normalt land, som ikke er normalt» hevdet den israelske høyesterettsdommeren Elyakim Rubinstein. Israel har vært i kontinuerlig konflikt i 70 år og innførte en nasjonal unntakstilstand - som fortsatt gjelder - da staten ble opprettet i 1948. Like fullt er konflikt bare én del av Israels historie. Hva vet vi egentlig om alt det som beveger seg under overflaten? Hva kjennetegner og preger de ulike delene av det israelske samfunnet? Er den israelske befolkningen så enhetlig og samstemt som nyhetsformidlingen kan gi inntrykk av? Hvordan preger landets turbulente historie politikken og samfunnsutviklingen i dag?

Israel – historie, politikk og samfunn gir en tankevekkende innføring i israelsk samfunnsliv og tar blant annet for seg Israels politiske og juridiske system, innvandringen, det etniske mangfoldet, religionens rolle, debatten om landets jødiske karakter, de omstridte bosettingene, krigene, økonomien, militærets rolle og forholdet til omverdenen.

Til toppen

Bidrar til mer forståelse av det som foregår i en av Midtøstens store heksegryter.
Jan-Erik Smilden, Dagbladet
Anmeldelser av Israel

Nesten alt om Israel

«Her er boka for dem som vil vite mer om den jødiske statens historie, liv og lære. [...] Bidrar til mer forståelse av det som foregår i en av Midtøstens store heksegryter.»
 
Jan-Erik Smilden, Dagbladet
«Dette er ei bok som kan verke informerande og meiningskorrigerande for dei fleste av oss. Metoden har den intellektuelle sitt særmerke, det å stille ulike, til dels motstridande bilete og informasjon ved sida av kvarandre. [...] ei bok som kan lesast av folk med ulike fordommar og forkunnskap.»Oddgeir Osland, Forskerforum 3/2018
«Heian-Engdal har skrevet en interessant bok, som man kan lære mye av.»Per E. Hem, Morgenbladet
«Nøkternt, saklig og oversiktlig om Israel og Palestina [...] Hvilken målgruppe henvender boka seg til? Hun sier selv bare at ambisjonen har vært å skrive en bok hun «.. selv har lett etter, men ikke funnet i den norske faglitteraturen». Selv er jeg ikke i tvil, forfatteren har funnet den også på vegne av et bredt publikum, herunder også studenter og praktikere innenfor organisasjonsliv, utviklings- og utenrikspolitikken.»Tor Erik Gjerde, Bistandsaktuelt

Til toppen

Om forfatter
Marte Heian-Engdal har doktorgrad i historie og jobber nå som seniorrådgiver ved NOREF, Norwegian Centre for Conflict Resolution. Hun har tidligere undervist i Midtøstens historie på Universitetet i Oslo og vært seniorforsker ved PRIO, Peace Research Institute Oslo.