Island (Innbundet)

En reiseskildring

Forfatter:

«Jareg er både leken og lærd. Nærmere Island kommer du ikke – med mindre du reiser dit»
Forfatter Torbjørn Færøvik

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202688127
Kategori: Reisebøker
Omtale Island

Blant skalder, forskere og fuglefangere – og hvordan overleve på en øy der jordskorper krangler og vannpytter koker.

Blind er bokløs mann, sier et islandsk ordspråk. I denne kulturhistoriske reiseskildringen fra Europas ytterkant møter vi fortellinger fra fortiden, da unge menn heiste seg ned langs klipper etter lundefugl. Eller hva med torskefiskere som gikk til fots eller red i dagevis for å mønstre på som mannskap, utstyrt med tynne saueskinnssko? Rutene gikk over lumske myrer og skarpe, stivnete lava-hraun som rev føtter og hover til blods. Kjenner man historiene, skimter man fortsatt skikkelsene fra fortiden.

Også nyere fortellinger dukker opp på Kirsti Jaregs reise rundt den islandske kysten. Som historien om islandsgenserens symbolske kraft og den samlende rollen den spilte under finanskrisen, og «terroraksjonen» som reddet en av Islands beste lakseelver.

I dette barske landskapet mellom vulkaner og breer, sandørkener og fosser ble sagaene til – fortellinger om ære og hevn, kjærlighet og svik. Dypest sett er også sagaene historier om dagens islendinger. For hvem er de og hvor kommer de fra?

«Jareg er både leken og lærd. Nærmere Island kommer du ikke – med mindre du reiser dit»
Forfatter Torbjørn Færøvik

Til toppen

Andre utgaver

Island
Bokmål Ebok 2021
Island - En reiseskildring
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Anmeldelser Island

En reiseskildring som begeistrer: – Formidlet på en levende måte! 28.05.2021

Med «Island – En reiseskildring» formidler hun betydelig kunnskap om Islands særegne bosettingshistorie, sagalitteraturens fascinerende og enestående rikdom og ikke minst de siste tiårenes til tider dramatiske historie – både den politiske, sosial og naturgeografiske dramatikken som virkelig skiller Island fra det meste i Nord- Europa. Alt dette formidler forfatteren på en levende og inspirerende måte.

 
Finn Stenstad, Tønsberg blad

Til toppen

Om forfatter

Kirsti MacDonald Jareg (f. 1966) er psykolog og forfatter med tilleggsutdannelser i sosialantropologi. Hun har tidligere utgitt Øyene i vest. Hebridene, Orknøyene og Shetland og Irland. En keltisk reise.