Inspirerende norske strikkemønstre (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 272
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281694989
Kategori: Hus og hage , Håndarbeid , Kulturhistorie og Hobbybøker
Omtale Inspirerende norske strikkemønstre

Moderne farger og snitt møter klassiske, norske strikkemønstre!

I denne praktfulle strikkeboken finner du oppskrifter på vakre og moderne plagg, basert på diagrammene i Annichen Sibbern Bøhns klassiker Norske strikkemønstre fra 1929. Boken var landets første samling av tradisjonelle, norske strikkemønstre og har siden blitt et samleobjekt og en inspirasjonskilde for ivrige strikkere og designere i innland og utland.

Med utgangspunkt i disse klassiske mønstrene, har strikkedesigner Wenche Roald laget nye oppskrifter på varierte og flotte strikkeplagg til hele familien – fra kofter og gensere til luer, votter og babytepper.

Som en bonus får du også med Annichen Sibbern Bøhns Norske strikkemønstre fra 1929, her trykket opp i sin originale form og lagt ved bakerst i boken. Samlet er dette et inspirerende verk for både nye og viderekomne strikkere, og for deg som ønsker å tenke kreativt i egne strikkeprosjekter!

Til toppen

Anmeldelser Inspirerende norske strikkemønstre

«Det er en nydelig bok! Her finnes det oppskrifter til voksne kvinner og menn, til barn og et utvalg av luer, votter og sokker, ja, til og med et halsbånd til hunden! ... Da jeg jobbet på biblioteket hadde vi et eksemplar av Sibbern sin bok. Vi lånte den noe nølende ut, jeg må vel innrømme det, for om den gikk tapt ville det bety langvarig jakt i antikvariatene. Den kom alltid tilbake, folk skjønner når det er alvor… men nå er altså heftet trykket opp igjen og ligger i en hendig lomme bak i boken.»

Bentebings Weblog

«Det at Font forlag spurte Wenche Roald om å gjøre denne inspirasjonsboka, gjorde de lurt i. Personlig liker jeg Wenches ryddige, gode mønstre, de er godt skrevet og er fine å følge ... Hvem passer boka for? Strikkere som liker å strikke i norsk strikketradisjon. Strikking med to farger er godt representert, og det er plagg til barn, herre, dame (og hund!) her. Noe småplagg som votter og sokker, og jakker og gensere i mønsterstrikk til både dame og herre. Anbefaler å ta en titt i boka i bokhandelen, eller på biblioteket.»Monstermønster

«Dette er en fantastisk bok ... den går rett tilbake til kilden.»

Strikk på landet

«Wenche Roald er en av de aller beste og mest talentfulle strikkedesignere akkurat nå, og boken er så viktig for norsk strikkehistorie … Denne boken er gull, og jeg kan bare anbefale den.»

Skeindeer Knits

Til toppen

Om forfatter
Wenche Roald (f. 1965) er designeren av de flotte og fargerike strikkeplaggene som du finner bak de populære profilene @wroald på Instagram og @knitnetty på Ravelry og på nettsiden Wenches hobbyblogg. Wenche strikket sine første masker allerede som femåring, og det tok ikke lang tid før det ble strikket både vesker til dukkene og nesevarmere til far. Arbeidskarrieren startet med systemutvikling, men med et hjerte for pinner og garn og et kreativt sinn, falt det seg etter hvert naturlig å la strikkehobbyen bli en fulltidsjobb. Wenche har tidligere utgitt boken Eventyrvotter (Aschehoug) sammen med de sju andre medlemmene i Vottelauget.


Annichen Sibbern Bøhn (født 1905, død 1978) var en norsk strikkerske, designer og forfatter. Hun er mest kjent for sin innsamling av norske strikkemønstre, som i 1929 førte til utgivelsen av boken Norske strikkemønstre. Hun jobbet ved Norsk Folkemuseum da hun startet innsamlingen av mønstrene, og hennes samling av strikkemønstre la grunnlaget for det mangfoldet av strikkemønstre som er kjent i Norge i dag. Mønstrene hun samlet inn og som for først gang ble gjort tilgjengelig for offentligheten i Norske strikkemønstre, var blant annet setesdalskofta og selbuvotten.