Inn i tomheten (Innbundet)

Forfatter:

Oda Myran Winsnes (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Crossing Into The Void
Oversatt av: Winsnes, Oda Myran
ISBN/EAN: 9788202483821
Omtale Inn i tomheten
I dagboks form beretter en av Syrias fremste forfattere om den brutale utviklingen i landet, etter at opprøret mot Assad-regimet gradvis glipper ut av folkets hender og utlendinger med en stadig mer eksplisitt islamistisk agenda tar ledelsen. En rystende førstehåndsberetning fra en av klodens mest brennbare hjørner.

Oversetter Oda Myran Winsnes ble tildelt Bokhandelens sakprosapris for arbeidet med Samar Yazbeks i Inn i tomheten. Dagbok fra Syria.

Til toppen

Flere bøker av Samar Yazbek:

Anmeldelser Inn i tomheten
"Yazbek reiser med mennene og holder på å dø sammen med dem, men hun ser hele tiden kvinnene i infernoet. Hun ser deres lidelser og deres desperate forsøk på å bevare normaliteten; finne brød, sikre vann, passe barna. Hun noterer også at de samtidig må bøye seg under de nye, fremmede gruppenes krav om å skjule håret, skjule ansiktet - gli inn i usynligheten."Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

Yazbek tar leseren med inn i Syria-krigens brutalitet

Boken gir innsikt i krigen på bakkeplan, og en forståelse av mekanismene som driver den. [...]
Yazbek skriver krigen frem med et poetisk og billedlig språk. [...]
For fremfor alt handler «Inn i tomheten» om dette:
Hva krigen gjør med enkeltmennesker, og hva deres opplevelser gjør med Syria. Yazbek har møtt ofrene, hun har bevart deres historier.
Slik er boken et vitnesbyrd – beretningen om at de fantes."Åshild Eidem, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

SAMAR YAZBEK (f. 1970) er født i Jableh, Syria, er journalist og har utgitt en rekke bøker. For dagboken ”A Woman in the Crossfire”, en personlig fortelling om hennes opplevelser under starten på den syriske revolusjonen, ble hun tildelt 2012 PEN Pinter Prize og 2012 Swedish Tucholsky Prize: Den blir tildelt forfattere som har vist ekstraordinært mot for å verne om ytringsfriheten.
Romanen En duft av kanel ble første gang utgitt i norsk utgave høsten 2013.