Boka handler om hvordan kroppsøvingsfaget kan bli en god plass å være for alle elever. Forfatterne ønsker å gi et kunnskapsbasert bidrag som kan hjelpe kroppsøvingslærere til å reflektere over og analysere sin egen undervisningspraksis, med sikte på å skape rom for inkludering. Et inkluderende kroppsøvingsfag bør kjennetegnes av gode læringsrom og aktiviteter, heller enn spesielle tiltak rettet mot enkeltelever. Trass i dette viser det seg at enkelte grupper av elever erfarer ekskludering i faget.
Denne reviderte utgaven av boka har fått et nytt kapittel som omhandler forholdet mellom inkludering og et av skolens overordnede formål, nemlig danning. Utover dette er alle kapitlene i boka oppdatert på bakgrunn av nyere forskning og ikke minst det nye læreplanverket som har blitt introdusert fra og med 2020.
Målgruppen for boka er forskere, lærerutdannere, studenter og lærere.
Gro Rugseth er ansatt som førsteamanuensis II i idrettsmedisin ved Norges idrettshøgskole, Avdeling for idrettsmedisin. Rugseth er utdannet fysioterapeut og har doktorgrad i helsevitenskap fra Universitetet i Oslo. I sitt doktorgradsarbeid undersøkte Rugseth voksne personers erfaringer med å leve som overvektig og fet. Hennes forskningsinteresser har siden i hovedsak dreid seg om livsstilsproblematikk, ulike rehabiliteringskontekster og studenters læring.
Øyvind Førland Standal har doktorgrad i idrettsvitskap frå Norgesidrettshøgskole. Han er utdanna kroppsøvingslærar med spesialisering i fysisk aktivitet og funksjonshemming. Standal er tilsett som professor ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, OsloMet – storbyuniversitetet. Forskningsmessig har Standal arbeidd med kroppsleg læring, inkluderande bevegelsespedagogikk og studentars læring i og gjennom yrkespraksis.