Indre anliggender (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202375997
Kategori: Romaner
Omtale Indre anliggender

Indre anliggender er en realistisk studie av hverdagen til Stig Aasvik. Vi blir kjent med menneskene i hans liv; kjæreste og barn, foreldre og venner. Hverdagen som språkkonsulent på Stortinget, et glass melk, selvydmykelser, forfall, minner, ingenting er for stort, ingenting er for lite i denne selvutslettende romanen. Tilnærmingen er meditativ, riss avløses av refleksjon, raseri av sorg, nedstemthet av glede. Indre anliggender er et sjelelig vrakdykk, tankebevegelsene er saklige og poetiske, intense og kompromissløse. Stig Aasviks ødeleggende krav til seg selv har ingen begrensninger. På sitt mørkeste har han likevel, eller kanskje nettopp derfor, en glupsk appetitt på livet.

Til toppen

Andre utgaver

Indre anliggender
Bokmål Ebok 2012
Indre anliggender
Bokmål Heftet 2014
Anmeldelser Indre anliggender

"Glitrande, eksperimentell skrivekunst."

 
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

Tett, personlig, annerledes

"Nå er imidlertid min nysgjerrighet vakt fordi nyboka hans er oppsiktsvekkende god i kraft av sin intensitet, sin form og sin annerledeshet. Den er rett og slett sjelden vare."

 
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Felles anliggender

" (...) en formell fryd (...) Mesterlig, vitalt; en roman så stor som livet (...) Personer, dager og netter, tanker og gjerninger, assosiasjoner, hopp og sprett og gjentakelser, følelser og refleksjoner vil rive med seg en leser som ikke lar seg avskrekke av konvensjoner og fordommer. Mens mang en ærgjerrig og/eller blivende forfatter kan anbefales Stig Aasviks litterære selvangivelse som en mal å strekke seg etter. De skal ikke få det lett."

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Jeg, jeg, jeg

"Samtlige setninger begynner med ordet «jeg». For en frekkhet. For en herlig frekkhet! Hvem har ikke drømt om å få være i sentrum, så til de grader at man ikke skammer seg et øyeblikk over å si, høyt og tydelig, jeg? Jeg, jeg, jeg! Det gjør Aasvik. Om og om igjen. (...) Etterhvert får vi også innblikk i relasjoner og konflikter, flere lag i Stig Aasvik (...) Og så er det kanskje slik at når vi kommer nærmere er ethvert menneske interessant, hvem det enn er, fordi det føler, tenker, erfarer, sanser, assosierer, lever. Og når du kommer nært nok: Veldig annerledes. Veldig spennende."

Kjell-Richard Landaasen , Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

Stig Aasvik (f. 1970) er bosatt i Oslo. For romanen Indre anliggender (2012) fikk han Bokhandelens forfatterstipend og boken ble nominert til Årets bok i Natt & Dag. I 2018 var Aasvik nominert til Ungdommens kritikerpris for Ordføreren i Oslo. Aasvik mottok Vestfold Litteraturpris 2018 for sitt forfatterskap.