I hodet på en tenåring (Innbundet)

Hva trenger ungdom fra foreldrene?

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202587697
Kategori: Foreldre og barn
Omtale I hodet på en tenåring
I hodet på en tenåring er en inspirerende bok for foreldre om hvordan det er å være ung i dag, og om hvordan vi kan forstå tenåringen bedre.

Lars Halse Kneppe er psykolog og snakker med ungdommer hver dag om bekymringer, lekser, stress, psykisk helse, festing, nett og sosiale medier, vennskap, forelskelse, sex og grensesetting. Ungdommer som gjerne er tause som en vegg hjemme. Gjennom samtalene lærer han mye om tenåringene og deres behov. Hva tenker de på og hva er de opptatt av? Og hva trenger de fra foreldrene sine?

Kneppe retter søkelyset mot både de negative og de positive sidene ved ungdomskulturen, hele tiden med en egen evne til å berolige oss foreldre. Med sin unike innsikt i mange ulike ungdommers verden skriver han både klokt og morsomt om generasjon prestasjon, om tøffe krav og svingende følelser, med eksempler alle kan kjenne seg igjen i.

«På spørsmålet om hva tenåringene trenger fra sine foreldre, er det ingen som svarer at de trenger kulere foreldre. I stedet svarer de at de vil bli sett, selv om de skjuler seg, eller bli hørt, selv om de ikke snakker. Ofte svarer de bare at de trenger å bli forstått, selv om de på ingen måte heller forstår seg selv. Men det viktigste er at foreldrene skal være glad i dem uansett. Så enkelt er det. Og så fordømt vanskelig.»

Til toppen

Andre utgaver

I hodet på en tenåring
Bokmål Ebok 2019
Anmeldelser av I hodet på en tenåring

Nødhjelp til foreldre 05.02.2019

"I hodet på en tenåring er sjeldent godt skrevet, morsom og troverdig hjelpelitteratur fra en fagperson. Boka kan treffe mange foreldre som føler seg hjelpeløse i møtet med en ungdomshverdag som ser svært annerledes ut enn vi husker fra egne tenår. (...) Treffsikre betraktninger kommer på løpende bånd."Liz Buer, Psykisk helse

Til toppen

Om forfatter
Lars Halse Kneppe er utdannet journalist og psykolog. Han arbeider som psykolog ved Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT) og ved flere videregående skoler i Oslo. Han holder jevnlig foredrag for foreldre.