I blodet (Heftet)

Forfatter:

Stian Omland (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mystic River
Oversatt av: Omland, Stian
ISBN/EAN: 9788202311575
Omtale I blodet

I blodet er en mørk og skjebnetung psykologiske thriller som høstet lovord fra et samlet kritikerkorps i USA.

Da de var gutter var Sean Devine, Jimmy Marcus og Dave Boyle venner. Men en dag stoppet en fremmed bil i gata deres. En av dem ble med i bilen, de to andre ikke – og noe forferdelig skjedde. Noe som ikke bare gjorde slutt på vennskapet deres, men forandret dem for bestandig.

Tjuefem år seinere er Sean etterforsker i politiet og Jimmy har lagt forbryterkarrieren bak seg og driver sjappa på hjørnet. Dave forsøker å holde ekteskapet sitt sammen og å holde demonene fra livet. Demonene som egger ham til å gjøre forferdelig ting. Datteren til Jimmy blir funnet drept og med ett er livet til de tre vennene på nytt bundet sammen av en forferdelig hendelse.

Til toppen

Om forfatter
Dennis Lehane er forfatteren av den kritikerroste kriminalromanen I blodet, boka bak den Oscarnominerte storfilmen Mystic River. På norsk finnes også thrillerne De gales øy og Forsvunnet i natten. En dram før krigen kom i 2008, der privatdetektivene Kenzie og Gennaro igjen skal ut i Bostons ghetto. Lehane er oppvokst i Dorchester, Massachusetts og bor i Boston-området. De gales øy er filmatisert under navnet Shutter Island, med blant annet Leonardo DiCaprio og Ben Kingsley på rollelisten.