Hvorfor en fortelling (Innbundet)

Nye tekster og bilder fra litteraturfestivalen Ibsen- og Hamsun-dagene

Forfatter:

, , , og

Ørnulf Opdahl (Illustratør) Annabelle Despard (Oversetter)

Forfatter: , , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 88
Illustratør: Opdahl, Ørnulf
Forlag: Portal forlag
Språk: Bokmål
Oversatt av: Despard, Annabelle
ISBN/EAN: 9788202570415
Kategori: Noveller
Omtale Hvorfor en fortelling
Litteraturfestivalen Ibsen- og Hamsun-dagene har for tredje år på rad bestilt nye tekster til festivalen. I år er det forfatterne Birger Emanuelsen, Lars Petter Sveen og Ingvild Schade som har skrevet tekster. I tillegg er det oversatt et nytt essay fra Siri Hustvedt. Dette er nå samlet i bokform, hvor også vår festivalkunstner Ørnulf Opdahls bilder fra festivalens Rosmersholmutstilling er representert.

Til toppen

Flere bøker av Torolf E. Kroglund, Ingvild Schade, Siri Hustvedt, Lars Petter Sveen og Birger Emanuelsen:

Om forfatter
Torolf E. Kroglund: (født 1974) er utdannet litteraturviter. Tidligere festivalsjef i Ibsen- og Hamsun-dagene i Grimstad, nå kultursjef i Risør. Har skrevet flere dokumentar og sakprosabøker, blant annet fra skateboard- og jeger-miljø som begge, på ulikt vis, er overraskende subkulturelle i norsk offentlighet. Siste bok er Reise med ål (2018) - en personlig og litterær reiseskildring som handler om naturvern, forskning, kystkultur og om "det vi ikke visste at vi ikke visste", for eksempel om ål - som svømmer tallrik rundt i ethvert vassdrag nært oss men som likefullt er en rødlistet art på verdensbasis. Boka er foreløpig oversatt til tysk og solgt til Sverige.
Ingvild Schade (f. 1987) er fra Drammen og bor i Oslo. Debutromanen Drammens rekordbok (2014), med Schades egne tegninger, fikk kritikerne til å sammenlikne henne med blant andre Bulgakov og Vonnegut, og ikke minst til å utrope henne til en forfatter med stort komisk talent. Schade har studert ved Skrivekunstakademiet i Hordaland.