Hvorfor det? (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 48
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202714215
Kategori: Bildebøker
Alder: 3 - 6
Omtale Hvorfor det?

Varm og morsom bildebok fra Kaia Dahle Nyhus for dem med mange spørsmål i topplokket.

Hvorfor det? er en bok full av spørsmål! For det er så mye å lure på. Hvorfor er det galt å slå? Hvorfor tuter ikke pappa mere når han kjører bil? Hvorfor kan man ikke pusse tennene med karamellsaus? Og hvor kommer de fra egentlig, alle spørsmålene? Kanskje det er lurt å ringe Kongen? Eller spørre Verdensrommet?

Dette er en kunstnerisk utgivelse fra en av våre beste illustratører. Passer godt for barn i alderen 3-6 år.

Til toppen

Anmeldelser Hvorfor det?

Kaias nye bok tar TBs anmelder med storm: En riktig godbit 13.09.2021

"Hva Kaia kan!Det er bare å slå fast: Kaia Dahle Nyhus er en av våre aller mest kreative bokkunstnere. På løpende bånd har hun skrevet og illustrert de originale barnebøkene som like gjerne kan leses og brukes barn, som av voksne. Nå har hun truffet blink igjen med boka «Hvorfor det?» Det er en gøyalt illustrert storformatet bok der vi møter den nysgjerrige og kunnskapshungrige småskolejenta som tar tak i de virkelig store og filosofiske spørsmålene i livet.»

 
Finn Stenstad, Tønsberg Blad

Tar det helt til topps 17.09.2021

«Nyhus har en strek som hører godt hjemme i det vi kan kalle den nye fulheten (…) som legger seg mer eller mindre tett opptil barns egen uttrykksform (…) der er Nyhus helt i teten av feltet.»

"Det er flere gleder ved bøkene til Kaia Dahle Nyhus, ikke minst illustrasjonene. I likhet med i boken Sjokoladeskurken (Cappelen Damm, 2019) er hovedpersonen av ubestemmelig kjønn, med et hode som har mest til felles med rotfrukt og en munn som flere ganger trekker seg opp i en snurpete H. Blir boken annerledes om den handler om en gutt som slår eller om en jente som slår? Den kan leses begge veier, eller det kan være et av de spørsmålene vi ikke får svar på. Hvorfor ser hovedpersonen så rar ut? Det er vel bare sånn det er."

"Nyhus er interessert i de sosiale spørsmålene i tillegg til de mer praktiske. Det fine er hvordan den legger opp til at vi finner svaret på disse spørsmålene selv. Det er en herlig amoralsk tanke at det kanskje ikke er så lett å svare på hvorfor det er galt å slå. Men som kongen så fint sier det når hovedpersonen spør hvorfor hun burde be Tiril om unnskyldning: «Det er det jeg ville gjort».

Walther Wehus, Barnebokkritikk

Til toppen

Om forfatter

Kaia Dahle Nyhus (f. 1990) har samarbeidet med Gro Dahle om flere kritikerroste bildebøker. I 2011 ble hun tildelt Kulturdepartementets illustrasjonspris for Håpe, sa gåsa, mens Krigen (2013) ble nominert til bl.a. Kritikerprisen og Nordisk Råds barnelitteraturpris. Høsten 2014 debuterte hun med egen bok, Vil du høre en hemmelighet?, som hun mottok NBUs Debutantpris for. Bildeboken En dag drar mamma har gitt Kaia Dahle Nyhus et internasjonalt publikum, gjennom å være oversatt til en rekke språk.