Hvis jeg var statsminister (Innbundet)

Forfatter:

Ella K. Okstad (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 40
Illustratør: Okstad, Ella K.
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202732462
Kategori: Høytlesning og Bildebøker
Alder: 3 - 6
Omtale Hvis jeg var statsminister

Hvordan hadde verden sett ut hvis barna fikk bestemme? I Hvis jeg var statsminister av Trygve Skaug og Ella Okstad blir vi tatt med på en reise gjennom et barns fantasiunivers, der det er is, venner og husrom nok til alle. Dette er en fargerik, oppløftende og fantasifull bildebok som inspirerer barna til å tenke over hva de ville gjort om det var de som fikk bestemme. En perfekt gavebok, høytlesningsbok og samtalestarter for barn og voksne.

Til toppen

Anmeldelser Hvis jeg var statsminister

«Jeg tror faktisk at denne boka ikke bare rommer Trygve Skaugs ønsker, eventuelt hva han husker at han var opptatt av da han var barn. Han har nok nærkontakt med noen småtasser som lever nå. Dette stemmer også godt med det som kjennetegner ham som lyriker og artist. Han har en omsorgsfull grunntone i det hele. ... Teksten er kort, og de enkle setningene smyger seg hulter til bulter rundt i illustrasjonene på en leken måte. Det er ikke akkurat noen ny idé, men den passer veldig godt her, for den bidrar til formidlingen av idéspruten som teksten bærer preg av. .... Her er en rekke muntre påfunn: Jeg ville gått med favorittskoene hver dag, at fortauet skulle være en trampoline, og jeg skulle kjøre masse trikk ... Men allerede på side åtte dukker tanken om at en statsminister også kan gjøre gode ting for andre opp. Denne statsministeren ville sørget for at alle hager skulle ha basseng, og bibliotekene skulle være døgnåpne og der skulle det være koselige gamle folk som leste høyt for barna, som fikk spise kjeks når de ville. Noen av ønskene er dessuten praktiske påminnelser til foreldre om sånt som faktisk kan la seg fikse: Klær som ikke klør og at det ikke blir glipe mellom votten og jakka. Tenke selv Et ønske som antakelig kommer fra Voksen-Trygve er dette: «Alle voksne måtte være med i barnehager og på skoler en dag i måneden for å lære». Jeg ser ikke bort fra at barn ville syns det var en god idé. Pedagogisk nok slutter boka med en oppfordring til leseren: Tenker hun eller han kanskje på noe forfatteren har glemt? Sånn kan boka leve videre i hodene til både små og større lesere. Det er verdifullt at man stimuleres til å tenke gjennom hva man ville prioritere hvis man selv fikk makt.»

Marianne Lystrup, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

Trygve Skaug (f.1985) er låtskriver, vokalist og poet. Han vokste opp i Båstad i Trøgstad, i Indre Østfold. Nå bor han i Ørje. Skaug er en av Norges bestselgende lyrikere gjennom flere år. Han har gitt ut syv diktsamlinger og har over 190 000 følgere på Instagram, der diktene hans deles bredt.

– At folk finner trøst i mine ord, trøster meg også. Tekstene mine er skrevet veldig nakent, ærlig og upretensiøst. Derfor treffer det meg hardt når jeg kan være der for andre, sier Trygve Skaug i et intervju med VG.

Han satset for fullt på musikken i 2006, med gruppen StMorritz. I 2012 gikk han solo. Siden har han gikk ut fire album. Våren 2021 deltok han i TV2s program Hver gang vi møtes.

"Skaug åpner lyrikkrommet til nye grupper som den tradisjonelle dikterstanden lenge har valgt å overse." - Anders Neraal, Bok365