Hvis du lyver (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202429850
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 10 - 13
Omtale Hvis du lyver

Tarjei Vesaas' debutantpris-vinner Thomas Marco Blatt trer inn i barne- og ungdomslitteraturen med en vakker og glassklar undersøkelse av den altoppslukende første kjærligheten – men med en tvist: Hovedpersonen Klara i Hvis du lyver er ikke forelsket i Matias, slik alle tror, men i den to år eldre nabojenta Sofie.
Uten å nærme seg det spekulative, bygger Blatt opp en drivende fortelling om en første kjærlighet med en tilleggsutfordring. Likefullt er dette en universell historie om den gryende kjærlighetens vesen. Og om det faktum at alt man vinner av voksenhet medfører et tap av barndom.

Til toppen

Andre utgaver

Hvis du lyver
Bokmål Ebok 2014
Anmeldelser Hvis du lyver

Klara elsker Sofie

" Å skrive for barn byr ikke på problemer for Blatt. Ryddig og lettbent formidler han historien om Klara. [...] Den [Hvis du lyver] er en åpen og lettlest fortelling om forelskelse. Innholdsmessig er den verken støyende eller spekulativ."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Vakkert og viktig

"Endelig får vi en roman med homofili som tema uten lange selvransakelser med påfølgende identitetskrise. [...] Klaras fascinasjon for denne tøffe fotballkeeperen med de hullete dongeribuksene virker ektefølt. Et par drømmer understreker at forelskelsen er noe som ligger dypt og naturlig hos henne. Like troverdig er det sosiale presset som får henne til å velge å bli kjæreste med bestekompisen Matias. [...] Blatt har skrevet en unik bok. [...] Blatt lykkes med å gjøre Klaras kamp for å ta følelsene sine på alvor til en universell fortelling om den første forelskelsen."

Guri Fjeldberg, Barnebokkritikk.no

Til toppen