Hverdagspsykologi (Heftet)

Hvorfor har jeg det sånn? Hjelp til å stå i motgang

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202722111
Kategori: Helse og psykisk helse
Omtale Hverdagspsykologi

Er det bare meg? Er det noe galt med meg? Dette er tanker som dessverre altfor mange kjenner seg igjen i. Over halvparten av oss opplever depresjon, angst eller stressrelaterte plager i livet. Vi sammenligner oss med andre, synes «alle» andre virker lykkelige og suksessfulle. Vi skammer oss over hvor tilsynelatende uperfekte vi selv er, hvor urolige og nedfor vi føler oss.

I Hverdagspsykologi får vi psykologisk innsikt som kan hjelpe oss til å ha det bedre. For det er egentlig det vi ønsker oss – et liv som vi kan fungere i, hvor vi opplever færre negative tanker, mindre stress, mer glede og økt selvfølelse. Psykologene Carina Carl og Rebekka Egeland viser hvordan våre personlige egenskaper påvirker våre relasjoner til andre, og hvordan vi kan håndtere utfordringene våre på en konstruktiv og hensiktsmessig måte. Hverdagspsykologi er en guide til å få det bedre, både med seg selv og omgivelsene.

Carina Carl er klinisk psykolog (cand.psychol.) og klinisk arbeidspsykolog. Hun har videreutdannelse i kognitiv terapi, yoga og mindfulness og er forfatter av bestselgeren Tenk enkelt - få mer av det som betyr mest. Hun har lang erfaring fra inn- og utland og arbeider i dag med 1:1-veiledning og terapi, ledertrening, kurs og foredrag for privatpersoner og bedrifter.

Rebekka Egeland er klinisk psykolog (cand.psychol.) og organisasjonspsykolog. Hun har videreutdannelse i Mindfulness (MBSR) fra USA og er forfatter av bestselgeren Mindfulness i hverdagen. Hun har lang erfaring som næringslivsleder, kurs- og foredragsholder og arbeider i dag med lederutvikling.

Carina og Rebekka har også skrevet Jobbpsykologi – kunnskap, trygghet og mot til å lede deg selv og andre (2021). Hverdagspsykolgi er en oppdatert utgave av #Hverdagspsyk, som utkom første gang i 2016.

Med forord av Peder Kjøs, psykolog og kjent fra bla. NRK-serien Jeg mot meg

Til toppen

Andre utgaver

Hverdagspsyk
Bokmål Innbundet 2016
Hverdagspsyk
Bokmål Ebok 2016
Hverdagspsyk
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Om forfatter

Carina Carl er psykolog (cand.psychol.) med spesialitet i arbeidspsykologi. Hun tilbyr gjennom sitt selvstendige foretak Carina Carl AS ledertrening, individuell terapi, kurs og foredrag for privatpersoner og næringslivet. I tillegg har hun lang erfaring med å undervise gruppetimer i kondisjonstrening, yoga og mindfulness.

Carina brenner for å gjøre psykologi tilgjengelig for folk flest og for arbeidslivet. Hun er spesielt engasjert i lettere psykiske lidelser og har flere års erfaring med å utvikle kurs og foredrag for bedrifter og privatpersoner.

Carina har skrevet Tenk enkelt - få mer av det som betyr mest. Hun har også skrevet Hverdagspsykologi og Jobbpsykologi med psykolog Rebekka Egeland.

Rebekka Egeland er utdannet klinisk psykolog (cand.psychol.) og driver i dag privat praksis i Oslo hvor hun tilbyr samtaleterapi, ledercoaching, en mentorordning og et lederutviklingsprogram. Hun har 10 års erfaring som leder, to av dem som administrerende direktør i Falck Helse.

Rebekka har 3-årig videreutdannelse i mindfulness (MBSR) fra USA og fordypning i spesialiteten organisasjonspsykologi og ledelse. I 2008 skrev hun bestselgeren Mindfulness i hverdagen som har solgt over 40 000 solgte eksemplarer. Hun har i tillegg gitt ut kursledermanualen- og arbeidsheftet Mindfulness-basert kognitiv terapi (2012) og er medforfatter av boken Sunn, sterk og frisk (2015) som er basert på Helsedirektoratets anbefalinger for fysisk aktivitet og kosthold. Hun er opptatt av å formidle psykologisk kunnskap, normalisere psykiske lidelser og fjerne tabuer og har over flere år holdt en rekke kurs og foredrag for både privatpersoner, helsepersonell og bedrifter i offentlig og privat sektor.

Hun har skrevet Hverdagspsykologi og Jobbpsykologi med psykolog Carina Carl.

Kontakt: post@rebekkaegeland.no

Nettside: www.rebekkaegeland.no